Днес е 14-ят ден, откакто хиляди българи викат Оставка“ под

...
Днес е 14-ят ден, откакто хиляди българи викат Оставка“ под
Коментари Харесай

Протестите: Ден 14 - Оставка и хвърляне на каскети

Днес е 14-ят ден, откогато хиляди българи викат „ Оставка “ под прозорците на властта. Исканията им остават непроменени, съобщи БГНЕС.
" Протестирам с едни и същи претенции към този момент 14-ти ден. Моето персонално неодобрение не стихва, а ще се усилва заради небрежността и нехайството на ръководещите по отношение на публичното мнение, което сега не е в тяхна изгода, - и времето не работи в тяхна изгода. Пропуснаха шанса да си отидат с достолепие. Опитват се да ни изморят, което обаче няма да се случи и митингите няма да стихнат “, съобщи протестиращият.
Той е безапелационен, че упорството на държавното управление да се задържат на власт непременно макар очевадните проблеми във всяка сфера на държавното ръководство в последно време, демонстрира, че единственото, което ги интересува, е " тяхното лично оцеляване ".
„ Получава се един сериозен раздор сред потребностите на обществото и потребностите на ръководещите, което води до нелегитимност на Народното събрание като посланичество на народа към днешна дата “, разяснява той.
Протестиращият напомни и главните им претенции, - че упорстват за оставка на цялото държавно управление, оставка на Иван Гешев, въвеждане на промени в Изборния кодекс, които да гаранитрат почтени и транспарантни избори, и нови парламентарни избори допустимо най-скоро.
Очаква се протестиращите за следващ ден да създадат шествие до Българска национална телевизия, където за следващ път ще изискат оставката на генералния шеф на публичната медия Емил Кошлуков.
Междувременно пред Съдебната палата има " всеобщо мятане на каскети ", с което алегорично се желае оставката на основния прокурор на България Иван Гешев.
Организатор е младежката организация на „ Да, България “ – „ МлаДа България “.„ Главният каскет на републиката към този момент ни се качи на главата, елате да му покажем къде му е мястото, имаме каскети за изхвърляне, донесете ги и вие “ – с тези апели от „ МлаДа България “ се събират пред Съдебната палата.
Участниците в демонстрацията хвърлиха на стълбите на Съдебната палата каскети с надпис „ Каскет, оставка “. Няма напрежение сред протестиращите и полицията.
Самият Гешев няма да се срещне с протестиращите, защото е в годишен отпуск.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР