Днес “Дума” става на 30 години!Честит празник на всички редактори,

...
Днес “Дума” става на 30 години!Честит празник на всички редактори,
Коментари Харесай

Станишев: В такова време лесно се чупят човеци


Днес “Дума” става на 30 години!

Честит празник на всички редактори, публицисти и правилни читатели на вестника, написа президентът на ПЕС Сергей Станишев в профила си във Facebook.

" Като се замисля, постоянно най-трудните и най-критичните въпроси към мен като политик са били на сътрудниците от “Дума”. Благодаря им! Държат ме нащрек и във форма. Знам какво е да се изправя против същински квалифициран питащ човек.

А още по-отговорно е какво ще кажа на най-знаещата и взискателна читателска публика! Драго ми е, когато и през днешния ден пътувам из страната и се заприказваме с наши приятели, да слушам “Така е! Пише го в “Дума”!”. Знак за меродавност. Точка. ", акцентира президентът на ПЕС.

" Думата ми през днешния ден е за питащия човек. Не единствено поради изключителното състояние. За тези сътрудници, които постоянно даже без заплата, четат, пишат, питат. За хората, заведени в редакцията от концепция, от разбиране, от религия. За тъкмо тези, които ще изчетат всички източници и ще сформират своя лична позиция. И ще се борят за нея. Никога няма да злоупотребят с информация, ще питат, с цел да научат. Защото ги е грижа. За четящия човек ", написа Станишев.

" Думата ми е и за него - за четящия човек. Особено в изключителното състояние. Днес светът е затворил. И е изключително време за взаимност. И на думите. Затова и Вашата задача, сътрудници, е най-трудна. Да влезете в дома, да докоснете, да донесете знание, само че внимателно, търпеливо и отговорно. Със съвестност и с грижа. Понеже четящият човек е леко трошлив. А в такова време елементарно се чупят индивиди.

Затова през днешния ден взимам назаем думите на Стефан Продев, тъй като не бих могъл да го кажа по-вярно! ", приключва той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР