Днес до обяд ще остане предимно облачно и на места

...
Днес до обяд ще остане предимно облачно и на места
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 15 март

Днес до обяд ще остане най-вече облачно и тук-там и в източната половина на страната ще превали дъжд, над към 1200 м - сняг. След обяд ще е съвсем без превалявания, а от северозапад облачността ще се раздира и понижава. През нощта ще е съвсем безшумно, денем вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е най-вече слаб. Минималните температури ще са сред 0° и 5°, оптималните – от 9° до 14°. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца. Вечерта едва ще се увеличи, само че ще остане по-ниско от нормалното. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Евгения Егова.
Над Черноморието ще е най-вече облачно и до към обяд ще превали дъжд. Ще духа най-вече слаб вятър от запад-северозапад, по здрач ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините в утринните часове в масивите от Западна България, а до към обяд и в източните ще има превалявания от слаб сняг, по най-ниските елементи - и от дъжд. След обяд ще е съвсем без превалявания, а от северозапад облачността ще се раздира и понижава. Ще духа най-вече сдържан северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 3°, на 2000 метра - към минус 4°.
В събота ще е съвсем без превалявания, облачността ще се раздра и ще намалее. Вятърът от запад-северозапад краткотрайно, само че сензитивно ще се усили. Ще стартира бързо стопляне. В неделя и понеделник ще е най-вече слънчево, втория ден преди обяд тук-там в източните региони - с понижена видимост. Още в неделя вятърът сензитивно ще отслабне; в Източна България ще стане югозападен, ще бъде слаб до сдържан, в останалата част от страната ще е слаб, изменчив по посока. Максималните температури ще са близки до 20°, тук-там и по-високи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР