Днес до обяд облачността ще е разкъсана, на места ще

...
Днес до обяд облачността ще е разкъсана, на места ще
Коментари Харесай

Кога ще ни радва отново хубаво и меко време?

Днес до обяд облачността ще е раздрана, тук-там ще се демонстрира слънце. След обяд облачността ще се усилва и вплътнява, само че чак по здрач на обособени места, основно в планинските региони, ще има слаби превалявания от сняг. Ще духа до сдържан вятър от северозапад, в Източна България краткотрайно мощен от север-североизток. Минималните температури ще са най-вече сред минус 4 и 1 градуса, тук-там в котловините на Западна България - малко по-ниски. Максималните ще са от 4 до 9 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.
 
По Черноморието преди обяд ще има слънчеви часове, само че по-късно денем облачността ще се усилва и вплътнява. Едва по здрач на обособени места, основно по Северното Черноморие, ще превали едва. Ще остане прохладно с сдържан до мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 6 до 8 градуса. Температурата на морската вода ще е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, в крайните южни региони до 4 бала.
 
Над планините преди обяд ще е най-вече слънчево, само че след обяд облачността ще се усилва и вплътнява. Едва по здрач, на обособени места, ще има слаби превалявания от сняг. Ще духа мощен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 2 градуса, на 2000 метра - към минус 7 градуса.

Атмосферното налягане след обяд ще се намалява, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.
 време вятър ThinkStock/Getty Images-->

 
В петък , 15 февруари, в Източна България ще се задържи прохладно. Облачността ще бъде най-вече забележителна. Ще има и валежи, най-вече от сняг, повече в планините и планинските региони, само че обилни количества не се чакат.
 
Минималните температури ще са малко по-високи, дневните - едва ще се намалят.
 
В събота , 16 февруари, вятърът и в източните региони ще отслабне. Ще е от запад и ще е най-вече слаб. Облачността над Западна България ще намалее до най-вече слънчево, на изток преди обяд ще бъде към момента забележителна, до вечерта и там ще намалее.
 времето жена чай зима слънце ThinkStock/Getty Images

 
Минималните температури ще са най-вече сред минус 4 и 1 градуса, в котловините на Западна България и по-ниски. Дневните температури ще стартират да се покачват.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР