Днес Джон Бъркоу се оттегля след 10 г. на поста

...
Днес Джон Бъркоу се оттегля след 10 г. на поста
Коментари Харесай

Ред! Ред!: Джон Бъркоу се оттегля след 10 г. председател на Камарата на общините

Днес Джон Бъркоу се отдръпва след 10 година на поста ръководител на Камарата на общините на Англия. Роля, която го сложи в центъра на борбата за Брекзит и му завоюва европейски последователи, осведоми Агенция Франс Прес.

Мъжът в центъра на повече от три години яростни парламентарни диспути се потвърди като противоречива фигура, ненавиждана от поддръжници на Брекзит и приветствана от други.

Енергичен, отегчителен и с необикновен жанр, 56-годишният Бъркоу е изкрещял " Order! Order! " ( " Ред! " ) повече от 14 000 пъти по време на мандата си като 157-ия ръководител на долната камара на английския парламент.

Тези, които не го харесват, считат, че е надут, даже един народен представител го назова " лицемерно джудже ", само че съгласно поддръжниците му той е засилил правото на депутатите да държат държавното управление под отговорност.

Белгийски вестник го назовава " незаместим ", а холандският ежедневник De Volksrant написа, че " единственият ред в английската политика идва от устата на Джон Бъркоу в тези бурни дни ".

Вчера водачите на двете съществени партии благодариха на Бъркоу за службата му. В сряда Бъркоу за последно беше ръководител на Камарата на общините по време на ежеседмичния парламентарен надзор.

Наследникът на Бъркоу ще бъде определен в понеделник. Деветима претенденти вземат участие в процеса по желание на ръководител на долната камара, в това число тримата му заместници. Заместник-председателят на Народното събрание Линдзи Хойл е любимец.

Роден през 1963 година в непретенциозно семейство, Бъркоу е отгледан в Лондон. Той е първенец по тенис на корт като дете. Привърженик е на швейцарския тенисист Роджър Федерер. Той също постоянно е бил реакционер, само че като юноша даже е клонял към крайнодесни възгледи, които през днешния ден отхвърля. Влиза в Народното събрание като народен представител през 1997 година и 12 година по-късно е определен за ръководител на долната камара. Той е най-младият ръководител на долната камара за последните 100 година

Макар че конфликтите за Брекзит преобладават по време на мандата му, той провокира неспокойствие, откакто разгласи, че няма да разреши на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да се обърне към Народното събрание по време на планувана аудиенция.

Бъркоу е женен за Сали Илман от 2002 година Те имат три деца. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР