Днес Дисциплинарната комисия към БФС обяви наказанията, които налага след

...
Днес Дисциплинарната комисия към БФС обяви наказанията, които налага след
Коментари Харесай

Нов парадокс с марка БГ, вижте какво се случи след Етър - ЦСКА-София

Днес Дисциплинарната комисия към БФС разгласи наказванията, които постанова след 11-ия кръг на Първа лига. ЦСКА-София бе санкциониран с малко под 5 000 лв., а едно от решенията на ДК е следното:

ДК задължава ПФК „ ЦСКА-София” гр. София да възвърне вредите на стадион „ Ивайло” гр. Велико Търново според чл.38, ал.1.

Само ден по-рано обаче управлението на Етър разгласява следното известие на формалния уебсайт на клуба:

Ръководството на „ Етър Велико Търново “ изрича своята признателност на всички ангажирани с мача на „ виолетовите “ против ЦСКА-София хора и институции – Община В. Търново и кмета господин Даниел Панов, Оперативна програма „ Спортни парцели и прояви “, Спортен диспансер, Спешна помощ, всички подразделения на ОД на Министерство на вътрешните работи и районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, „ Делта гард “, РД ПБЗН – Велико Търново.

Благодарим особено на почитателите на „ Етър “ за превъзходната атмосфера, хореография и организация по време на целия мач, както и на цялата аудитория и футболна общност! Всички дружно показахме, че когато сме единни и имаме обща идея – нещата се случват.

Вярваме, че и отсега нататък Велико Търново ще потвърждава, че е в положение да провежда на извънредно високо равнище най-отговорни футболни и спортни прояви.

Благодарим и на почитателите на ЦСКА-София за това, че одобриха апела ни и не нанесоха вреди по стадион „ Ивайло “ и способстваха за цялата футболна атмосфера.

Управителен съвет на„ Етър Велико Търново “

Тук би трябвало да отбележим, че когато БФС задължава гостуващ клуб да възвърне вредите на домакина, това става след наложителен оглед, в който вземат участие всички наранени страни. А по-късно се изготвя и протокол. Така че БФС няма по какъв начин да накаже самосиндикално даден клуб.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР