dnes.dir.bgМинистърът на отбраната Красимир Каракачанов откри втория Национален събор на

...
dnes.dir.bgМинистърът на отбраната Красимир Каракачанов откри втория Национален събор на
Коментари Харесай

Каракачанов: От 2021 г. може да се върне наборната служба, за да се научат младите на ред

dnes.dir.bg

Министърът на защитата Красимир Каракачанов откри втория Национален събор на запасното войнство в местността " Крънска кория " край Казанлък и още веднъж се разгласи за връщане на казармата. Той бе посрещнат с почетен часовой от 61-ва Стрямска механизирана бригада, предде Българска телеграфна агенция.

" Единството на нацията и страната е извънредно значимо. Пожелавам вие да бъдете тези, които да го демонстрирате в обществото и да носите загатна за славната войска на България, с цел да възпитаваме младото потомство в дух на родолюбие и национализъм, най-малко до момента в който възстановим още веднъж наборната военна работа и  младежите още веднъж се върнат в казармата, с цел да се научат на ред и дисциплинираност  и да добавят пропуските си в историята и любовта си към България. От 2021 година може да се вкара наборната военна работа, в случай че в този момент страната стартира да работи по тематиката. Няма да е елементарно, само че и няма да е толкоз скъпо, колкото се пробват да ни изясняват ", съобщи вицепремиерът, който е патрон на събора.

Според него възстановяването на наборната военна работа e безусловно наложително, защото на процедура армията няма запас. Той посочи, че в случай че в този момент се случи нещо и се наложи да се активизират младежите сред 18 и 30 години, те  ще се окажат пушечно месо и лесни цели , заяви dariknews.



По думите на министъра извънредно време е младежите да бъдат възпитавани в дух и умения, а не на джендъри. Министърът добави, че употребяваните досегашни причини против връщането на наборната казарма " към този момент не важат ", защото доста страни от Европейски Съюз и наши съседски са върнали наборната работа, а в някои в никакъв случай не е била отменяна.

Каракачанов акцентира, че оптималният период за военната наборна работа  е 6-9 месеца, като за дамите и девойките тя е доброволна .

" Дори в този момент да я въведем, сме закъснели ", добави той.

И регистрира като неточност политическото решение за премахването на наборната военна работа преди 12 години. Подобна теза преди ден показаха и от управлението на Съюза на офицерите и сержантите от запаса.

" Във времената, в които от всевъзможни направления се пробват да разграждат националния ни морал и еднаквост и хората сякаш не помниха понятия като чест и достолепие, жанр и работа и  се отдадоха на пропагандата, че животът е едно забавление , в което би трябвало да живееш по-добре, вашата роля е на хора, които крепят духа на българщината и пламъка на родолюбието и патриотизма ", сподели още министърът на защитата, представен от " Фокус ".

Днес и уре на поляните край селото ще има демонстративни скокове с парашут, проява на бойни техники и на групи за специфични интервенции, както и върховен пилотаж със състезателен аероплан. Ще се проведат и два шампионата - по пукотевица с револвер и пневматично оръжие и шахматен шампионат. Със свои демонстрации се включи и Прабългарската школа за оцеляване " Бага Тур ".

В рамките на събора бе показана галерия на военно облекло, старинно оръжие и знаци, самолетни модели, корабни модели, водолазно съоръжение, книги и публицистични материали от военни и други създатели на военна тема.

На 15 септември ще бъде  Ден на отворените порти и показ на бойна техника  във военното формирование на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Казанлък.

Следващият събор ще е следващата година в Ямбол.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР