dnes.dir.bgДжок Полфрийман ще може да напусне центъра в Бусманци, ако

dnes.dir.bgДжок Полфрийман ще може да напусне центъра в Бусманци, ако ...

Джок Полфрийман има издадени документи, но не ги е получил - Обзор.dnes.dir.bg

Джок Полфрийман ще може да напусне центъра в Бусманци, ако получи личните си документи. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в Народното събрание.

Австралиецът, който беше предсрочно условно освободен от затвора, бе настанен в Бусманци, тъй като валидността на личните му документи бе изтекла.

"Законовото основание Джок Полфрийман да се намира в Бусманци не е свързано с правомощията на Прокуратурата. Центърът за мигранти се управлява от Дирекция "Миграция" към МВР. Основанието той да се намира в центъра за настаняване е липсата на валидни документи за самоличност, които са издадени от австралийската страна. Има изявления, че такива документи са издадени. Физически той не разполага с тях. Това знам аз, ако тези документи му бъдат предадени, той няма основание да стои в центъра в Бусманци", каза Цацаров.

По думите му, документите за самоличност не се държат от Министерството на правосъдието, нито от прокуратурата, нито от МВР.

Тази вечер в личния си профил във Фейсбук Джок Полфрийман публикува снимка на издадения му от австралийските власти пасаван, който е с дата на издаване 22 септември 2019 година. Засега няма обяснение защо документите не са стигнали до австралиеца.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

Източник: petel.bg