dnes.dir.bgВ авиацията отговорност носи командирът и в своята командирска практика

...
dnes.dir.bgВ авиацията отговорност носи командирът и в своята командирска практика
Коментари Харесай

Румен Радев: В командирската си практика нямам нито един загубен самолет и загинал летец

dnes.dir.bg

" В авиацията отговорност носи командирът и в своята командирска процедура нямам нито един изгубен аероплан, вертолет, нито един умрял авиатор или техника. Не единствено като пълководец на Военновъздушните сили, а в цялата си командирска процедура - пълководец на звено, пълководец на ескадрила, пълководец на авиобаза. "

Това съобщи президентът Румен Радев пред публицист преди да произнесе слово по случай 60-годишнината на Софийския градски съд във връзка изказванията на министър-председателя, че в резултат на неговата работа като " началник " на Военновъздушни сили са падали самолети и хеликоптери.



>

Румен Радев акцентира, че освен не е губил хора и техника, а дружно с подчинените си е съумял да трансформира подготовката във Военновъздушните сили от консервативен в напредничав актуален модел на образование.



" Това е реализирано не тъй като съм опростявал подготовката, в противен случай, постоянно съм поставял доста високи цели, доста високи упоритости, само че дружно със своите подчинени сме премисляли всичко, готвили сме се и сме го правили по този начин, че да реализираме триумф и да няма загуби ", добави президентът, представен в известие на неговата пресслужба.

Като пълководец на Военновъздушните сили съм посочил, че с минимално средства може да се реализира огромен резултат, когато хората служат не на някой различен, а само на България, уточни още Румен Радев.

В отговор на въпрос президентът съобщи, че през днешния ден в президентската институция е било импортирано предлагането на Висшия правосъден съвет за освобождение от служба на основния прокурор и следва описаната в Конституцията процедура по издаване на декрет.

В телевизионно изявление през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов, наред с други наранени тематики, сподели, че не е харесвал Румен Радев " като началник на Военновъздушни сили ". "...Падаха самолети, хеликоптери и тогава пристигнаха да ме молят да не го глобявам ", съобщи Борисов и добави въпреки всичко, че " тогава с Радев били другари и дружно гледали учения ".

" Не беше подобен човек, само че очевидно дворците, палатите, скъпите облекла трансформират хората, властта не е за всеки ", сподели министър председателят, като акцентира, че не желае да се заяжда, тъй като е институционален човек.

Борисов отговори остро на рецензии и обвинявания, отправени ден по-рано от Румен Радев също по време на изявление. Така два дни президент и министър председател задочно си разменяха остри думи в телевизионния ефир.

Какво сподели Румен Радев пред Софийски градски съд

В словото си по случай 60-годишнината на Софийския градски съд президентът Румен Радев съобщи, че българското обществото има остра потребност от правдивост.

" От върховенството на закона зависи българите да имат вяра в страната си и да работят безрезервно за нейното бъдеще. Затова съм тук, с цел да изкажа своето надълбоко почитание, тъй като българите имаме остра потребност от правдивост. Имаме потребност от вашата безрезервност, подготвеност и мъдрост и най-много от вашата човешка съвест и гражданска храброст ", обърна се Радев към съдиите и чиновниците в Софийски градски съд, представен от Българска телеграфна агенция.

Президентът съобщи, че осъзнава какъв брой е мъчно в днешното динамично и спорно време да бъдеш арбитър и какво значи да вземеш решение при положение, когато безкомпромисното придържане към закона и отстояването на правдата изисква персонална храброст и гражданска отговорност.

Държавният глава дефинира като изключително значимо за бъдещето на България да има мощен, способен и самостоятелен съд. Той добави, че обществото и страната би трябвало да премислят своето отношение към българския съд и да го поддържат.

" В моето лице имате поддръжка. Бъдете здрави и непреклонни ", приключи словото си президентът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР