Днес депутатите ще опитат да подновят работата си, след като

...
Днес депутатите ще опитат да подновят работата си, след като
Коментари Харесай

Важни законови промени и отговори от министри в парламента днес

Днес депутатите ще опитат да възобновят работата си, откакто през вчерашния ден съвещанието на Народното събрание се провали поради липса на кворум. За да се организира пленарното съвещание са нужни най-малко 121 народни представители.

Очаква се през днешния ден, в случай че в Народното събрание има кворум, депутатите да гласоподават дефинитивно измененията в Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина. С тях се лимитира износът на медикаменти, от които има дефицит на българския пазар.

Депутатите би трябвало да гледат и промени в закона за локалното самоуправление. Те плануват основаване на звено в общината, което да дава отговор за осъществяване на актовете на кмета и Общинския съвет по запазване на публичния ред, имуществото и организацията на придвижването по пътищата.

В парламентарния надзор на питания ще дават отговор двама министри. Здравният министър Кирил Ананиев ще даде информация за просрочени отговорности на Националната здравноосигурителна каса към непознати страни и фондове.

Военният министър Красимир Каракачанов би трябвало да обясни процедурата за обезпечаване летателната валидност на самолети Су-25.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР