Днес депутатите почетоха с минута мълчание паметта на легендата на

...
Днес депутатите почетоха с минута мълчание паметта на легендата на
Коментари Харесай

"Учител по непресторено рицарство" и "вселена от талант" - в памет на Стефан Данаилов

Днес депутатите уважиха с минута безмълвие паметта на легендата на българското кино и спектакъл Стефан Данаилов, който умря в 00:15 ч. във Военномедицинска академия. Смъртта на артиста с над 150 функции в киното и театъра, дълготраен учител в НАТФИЗ, министър на културата в съдружното държавното управление на Сергей Станишев в интервала 2005 - 2009 година и депутат от Българска социалистическа партия в XXXIX, XL, XLI, XLII, XLIII и XLIV национално заседание провокира спомените и реакциите на политици и хора на изкуството. " Дневник " събра част от тях.

Мариус Донкин, шеф на Народен спектакъл " Иван Вазов " (пред " Нова телевизия " ):

Стефан Данаилов беше човек, който в действителност разбираше хуманността и искаше всички хора да бъдат дружно, да са единни и да се обичат...

Познаваме и неприятното, и хубавото, и компликациите на сцената и в живота. Неговият живот е образец. Дано той да бъде съзнателен от всички.

Не мога да не помни по какъв начин той се погрижи за сътрудници, които бяха изрично против него. Ние сме играли дружно в над 100 представления. Имаше хора, които го плюеха и го псуваха. Дано ни вижда от горната страна и да ни оказва помощ с всичко положително, което мислеше и искаше да направи.

Румен Радев, президент на Република България (от неговата публична " Facebook " страница):

Разделихме се със Стефан Данаилов - един от най-обичаните артисти на нашето съвремие.
Едва ли можем да си представим българското кино и спектакъл без неговия гений и омагьосване.
Беше изпълнен с чувство за дълг към близките и не остана апатичен към всекидневието на българите.
До последния си час Стефан Данаилов се вълнуваше от проблемите на България и вярваше, че има какво да даде, с цел да бъдат по-добри дните на нашия народ.
Имах привилегията точно той да застане отпред на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата ми за държавен глава, в който той вложи целия си престиж и сила.
Стефан беше и си остава наш преподавател по непресторено рицарство. Нашата морална канара, която не отстъпи нито един път от достолепието, и на всеки съумя да покаже какъв брой мощна е светлината на обичта.
Дълбок реверанс!

Бойко Борисов, министър - ръководител на постоянно съвещание в Министерски съвет през днешния ден:

Искам да помълчим малко в памет на Стефан Данаилов. Той ми беше огромен другар, огромен артист, огромен мъж, огромен човек. Мисля, че загубата е фактически огромна загуба за българите, тъй като той фактически беше доста обичан човек.

Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия :

България загуби огромен българин, обичан и почитан от милиони хора. Той беше галактика от гений, страст и мъдрост. Българска социалистическа партия загубихме една от най-авторитетните си персони и опора. Стефан беше ентусиазъм за нас. След гибелта на баща, той стана мой втори татко. Загубих го. Ламбо, обичам те толкоз доста. Ще ми липсваш. Почивай в мир.

Ралица Паскалева, актриса (от нейния " Facebook " профил) :

Учителю, не си отивай!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР