Днес депутатите от парламентарната група на БСП за България“ ще

...
Днес депутатите от парламентарната група на БСП за България“ ще
Коментари Харесай

Социалистите внасят поредния вот на недоверие


Днес депутатите от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ ще внесат в деловодството на Народното събрание готвения от тях избор на съмнение против кабинета „ Борисов 3 “, съобщи БГНЕС.

Това е петият следващ опит на опозицията да смъкна държавното управление. Темата на вота още веднъж е обвързвана с корупция та, само че този път той съответства с продължаващите митинги в София, а от началото на седмицата и в редица градове на страната.

През 2018 година левицата отново опитва да смъкна от власт държавното управление на Бойко Борисов с претекстове за неуспеха му в региона на противодействието на корупция та. Останалите три опита през годините бяха свързани със секторите сигурност, опазване на здравето и околна среда и води.

От Българска социалистическа партия към този момент стартираха и диалози с представители на други политически сили в Народното събрание. От тях, до този миг, е ясна позицията само на депутатите от Воля, които няма да дадат поддръжка за напъните на левицата.

Управляващите пък към този момент неведнъж обявиха, че болшинството ще отхвърли вота, а кабинетът ще извърши до дъно управническата си стратегия. Обсъжданията и гласуването на вота евентуално ще преминат на фона на многолюдните антиправителствени митинги , които от седмица всяка вечер се организират в по този начин наречения „ триъгълник на властта “ в центъра на столицата.

Съгласно правилника за активността на Народното събрание разискванията би трябвало да стартират не по-рано от 3 дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предлагането в деловодството. Гласуването в пленарна зала ще се организира 24 часа след края на разискванията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР