Днес държавният глава Румен Радев ще участва в Четвъртата среща

...
Днес държавният глава Румен Радев ще участва в Четвъртата среща
Коментари Харесай

Румен Радев ще посети Словения


Днес президентът Румен Радев ще взе участие в Четвъртата среща на върха на районната самодейност „ Три морета “, която ще се състои в Словения.

Българският президент ще посети Любляна по покана на словенския си сътрудник Борут Пахор, който е хазаин на форума, оповестиха от прессекретариата на президента. Инициативата „ Три морета “ е основана през 2015 година и сплотява 12 страни от Европейския съюз, ситуирани сред Адриатическо, Балтийско и Черно море, като задачата е да се насърчи транспортната, енергийната и цифровата съгласуваност в района посредством взаимни планове.

Българският държавен глава ще взе участие в полемика в границите на президентския панел на форума дружно с президентите на Словения, Хърватия, Чехия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, както и представители на Словакия и Унгария. Участие ще вземе и министърът на енергетиката на Съединени американски щати Рик Пери. Темата на полемиката е отдадена на провокации пред Европейски Съюз в района сред Адриатическо, Балтийско и Черно море.

Във водената от президента Радев делегация е министърът на стопанската система Емил Караниколов, както и представители на българския бизнес, които ще вземат участие в икономическия конгрес, съпътстващ срещата на върха в Любляна.

В рамките на двудневната среща на върха ще участват ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, немският федерален президент Франк-Валтер Щайнмайер, висши представители на Европейска банка за възобновяване и развиване, на Европейската капиталова банка.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР