Днес дъжд ще вали по морското крайбрежие, а сняг главно

...
Днес дъжд ще вали по морското крайбрежие, а сняг главно
Коментари Харесай

Смразяваща прогноза: Градусите пак падат под нулата

Днес дъжд ще вали по морското крайбрежие, а сняг основно в Североизточна България и в планините, минималните температури ще са от минус 5° до 0°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, обявена от дежурния синоптик Боряна Маркова.
През нощта преваляванията в западната половина от страната стопираха и облачността се раздра и понижа. Над източната ще е облачно със слаби валежи от дъжд, в крайните североизточни региони и в Странджа-Сакар - от сняг. Днес забележителна ще се задържи облачността над източните и планинските региони. Дъжд ще вали по морското крайбрежие, а слаб сняг ще има основно в Североизточна България и в планините. Ще продължи да духа сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад.
Минималните температури ще са от минус 5° до 0°, оптималните – сред 2° и 7°. По Черноморието ще е най-вече облачно със слаби превалявания от дъжд. Ще духа сдържан, по северното крайбрежие краткотрайно мощен северозападен вятър. Максимална температури на въздуха 5-8°. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
В планините облачността ще е забележителна със слаби валежи от сняг. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 4°, на 2000 метра – към минус 11°. Атмосферното налягане ще се покачва и ще е близо до междинното за декември.
В сряда ще е без основни превалявания, единствено сутринта на обособени места, основно в Северна България, ще превали слаб сняг. Над западната половина от страната ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. Ще продължи да духа до сдържан вятър от запад-северозапад.
През нощта против четвъртък вятърът сензитивно ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. От югозапад ще стартират нови превалявания, най-вече от сняг, на изток ще има и дъжд. Валежите ще са на повече места в Южна България, най-вече слаби и още през нощта против петък ще спрат.
В петък ще остане най-вече облачно, съвсем без превалявания. През почивните дни вятърът ще е от изток-югоизток
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР