Днес чрез посредник проф. Плочев получава пряка заплаха от високопоставен

...
Днес чрез посредник проф. Плочев получава пряка заплаха от високопоставен
Коментари Харесай

Славчо Велков: Проф. Камен Плочев е получил пряка заплаха от високопоставен политик

Днес посредством медиатор проф. Плочев получава директна опасност от почитан политик в страната, който му споделя следното: „ Предайте на професора да си подаде непринудено оставката и да се разделим с положително. В противоположен случай ние имаме и други ограничения, ще включим цялата репресивна машина против него и няма да си откри място в България като професор “. Това сподели пред публицисти в Народното събрание депутатът от ПГ на Българска социалистическа партия Славчо Велков във връзка настояването на оставката на шефа на НЗОК проф. Камен Плочев.

„ Министър Ананиев споделя на проф. Плочев по телефона, че желае оставката му. Той като министър няма право да желае оставка на човек, който е определен директно от Народното събрание “, съобщи той.

„ Проф. Плочев е изпратил писмо до Цвета Караянчева и до всички ръководители на ПГ, с което ги уведомява, че към началото на 2018 година НЗОК има доста огромни отговорности към непознати сродни организации “, изясни Славчо Велков. „ Министър Ананиев знае за това, тъй като до неотдавна беше ръководител на Надзорния съвет “, разяснява той.

„ С писмото проф. Плочев желае от Народното събрание, който го е избрал директно, да вземе нужните ограничения и да бъде обновен бюджета на НЗОК “, изясни депутатът и посочи, че отговорностите общо са 271 млн. лв.. В отговор на въпрос кой е политикът, който е заплашил проф. Плочев Славчо Велков съобщи: „ Онзи, който си мислите “.

Попитан най-високо поставеният политик ли е визираният от него, депутатът уточни: „ Не е най-високо поставеният политик. При най-високо поставения проф. Плочев беше на диалог преди една седмица. Той го увери, че застава зад него и да си гледа умерено работата “.

„ Професорът не е дал мотив с нищо да му се желае оставката, като се изключи че е писал до Народното събрание. А до кого да написа един парламентарно определен човек? “, попита депутатът от Българска социалистическа партия.

Проф. Плочев желае Народното събрание, който го е избрал директно, да вземе нужните ограничения и да бъде обновен бюджетът, с цел да не бъдем задължени към непознати страни, където отхвърлят планово лекуване на български жители, сподели Велков и посочи, че с проф. Плочев са дългогодишни другари и е угрижен за неговата сигурност.

„ Излязох на трибуната да запитвам министър Ананиев къде са тези пари. Само месеци преди този момент, когато избирахме проф. Плочев, министърът твърдеше, че Касата е на нула. А в този момент се оказва, че към 2018 година отговорностите на Касата са над 270 млн. лева В страната има скандал. Става въпрос за над четвърт милиард лв. “, акцентира националният представител.

Според него не може с лека ръка да се харчат одобрени професори, както беше изхарчен за два дни проф. Николай Петров. „ Загрижен съм за неговата персонална сигурност. Ще има съвещание на здравната комисия в сряда, където професорът да бъде изслушан по този въпрос и да забележим по какъв начин по този начин се плашат български професори “, разяснява депутатът от левицата.

Велков се обърна и към президента, като началник на Национална работа за защита: „ Нека да реши степента на заплаха и в случай че би трябвало да му обезпечат защита. “

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР