Днес членове на Националния съвет провеждат нелегитимно заседание на колективния

...
Днес членове на Националния съвет провеждат нелегитимно заседание на колективния
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Днес народът е по улиците и мястото на БСП е при него

" Днес членове на Националния съвет организират нелегитимно съвещание на груповия орган на партията. За да има съвещание на Националния съвет, би трябвало да има 93 присъстващи от 185-членния състав. Присъстват 74 по формален лист. Това не е пленум на Националния съвет - формалният групов орган на Българска социалистическа партия, а колекция на членове на Народно събрание по ползи. Тя е нелегитимна и не може да взима решения, важащи за Българска социалистическа партия ". Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в централата на партията.
Тя напомни, че на 13 юни е имало постоянно съвещание на Националния съвет, на което е изнесла отчет - оценка за ръководството. " В него доста ясно споделих - мафиотско-олигархичен модел на ръководство. Единственият излаз от обстановката в страната е оставка на кабинета. Предложих - общонародна подписка за избор на съмнение и внасяне на подобен избор. Тези членове на Народно събрание на Българска социалистическа партия, които през днешния ден са се събрали, тогава отхвърлиха оценката на държавното управление в отчета и не го одобриха. Отхвърлиха предлагането за присъединяване в митинги и подписка, която да предшества избор на съмнение. Те предложиха национална кръгла маса с ГЕРБ ", акцентира Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия увери, че се извършва взетото на 13 юни решение за избор на съмнение - в сряда парламентарната група на левицата внася вота на съмнение в Народното събрание. " Призоваваме всички, които желаят смяна на модела на ръководство, без значение от партийната си принадлежност, в деня, когато този избор ще бъде дебатиран в Народното събрание, да ни поддържат отвън него ", съобщи Корнелия Нинова.
По думите на Нинова сега страната е в институционална рецесия, а народът е по улиците и мястото на Българска социалистическа партия е при него. " Колективните законни органи на партията от дълго време са взели решение- оставка на този кабинет. Ако за 4 години някои членове на Народно събрание не са разбрали, че ние желаеме оставка, че се борим с паралелната страна, че се борим със задкулисието и мафията, която ни ръководи, и през днешния ден са се събрали да решат какво да вършим, то толкоз по-зле за тях. Ние 4 години поредно организираме тази политика, призната от Конгреса и от Националния съвет на партията ", акцентира тя.
Корнелия Нинова приканва членовете и симпатизантите на партията да не се поддават на провокации: " Това, което се случва през днешния ден, е провокация. Това е опит, следващият за 4 години, да бъде разколебана Българска социалистическа партия от вътрешната страна. Членовете и симпатизантите на Българска социалистическа партия сте същинската мощ на партията. Четири години ни подкрепяте и четири години организираме като политика това, което сте ни упълномощили. Сега е основният миг да приключим тази битка- този модел на ръководство да си отиде. Оставка и естествена страна с умни, честни, грамотни и способени хора, които да я ръководят ", приключи Нинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР