Днес членът на Изпълкома на БФС - Петър Величков, който

...
Днес членът на Изпълкома на БФС - Петър Величков, който
Коментари Харесай

Омръзна ни от празни приказки и обещания! Къде беше Величков осем години?

Днес членът на Изпълкома на БФС - Петър Величков, който е част от щаба на Димитър Бербатов, приказва пред медиите повече от половин час. Не може да се отхвърли, че има подарък слово и приказва много увлекателно. Само, че на нас ни омръзна да слушаме сладкодумни и празни приказки, и обещания. Очаквахме Величков да назове същинските, същинските проблеми в българския футбол. Колко изкусно единствено избяга от възможна офанзива от страна на клубовете, като разграничи хората от Изпълкома от оперативното ръководство на БФС.

Естествено, нали и той е част от Изпълкома цели осем години, а и по този метод рискува да си навлече гнева на клубовете. Или в този момент, когато би трябвало да се хареса на клубовете, ще приказва каквото желаят да чуят. Много деликатно, с цел да не ги обиди. Нали идват избори.

Как цели осем години е седял на една мача с сътрудниците си в Изпълкома и всичко в българския футбол е било цветя и рози и внезапно се появиха куп проблеми. Такива сигурно има, само че къде беше Величков толкоз време? Защо не излезе да ги назове. С какво оказа помощ Величков на българския футбол? Човек с неговите благоприятни условия влага ли в развиването на младите гении? Намери ли спонсори, които да оказват помощ на спорта? Нека отговори на тези въпроси. Надяваме се да го е направил.

Претенции би трябвало да има, в случай че е опитал всичко допустимо да помогне. Дори и да е допускал неточности. Как Величков е търпял съвсем едно десетилетие сътрудниците си в случай че са толкоз зли?

Защо за осем години не излезе и не сподели, че клубовете не влагат в материалната база и, че огромна част от стадионите и подготвителните бази тънат в съсипия. И да изясни какви са тези хрумвания, които през днешния ден са подмятат. Възможно ли е БФС да дава пари на клубовете и те да ги харчат както намерят за добре? Първо - от кое място да ги намерят тези пари? А даже и да ги има, дайте да пилеем. Ако се отпускат средства, би трябвало да е с избрана цел. И най-важното - цялостен надзор. Напримeр, за школите на клубовете, а не за заплати или бонуси на недоказани футболисти...

Изявлението, че българският футбол ще се управлява отдалечено от Испания и Англия, няма да го разясняваме. Това не е съществено. Как изобщо хора, които отхвърлят да живеят в България, ще ръководят.

И за край - Бербатов даже не откри храброст да разгласи на какъв пост гласи Величков. Спомена, че той, Стилиян и Мартин ще бъдат в Изпълкома. Другите хора са загадка. Какво крият? Нали приказват за бистрота.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР