Днес честваме един от най-светлите християнски празници - Гергьовден. Това

...
Днес честваме един от най-светлите християнски празници - Гергьовден. Това
Коментари Харесай

Кметът на Асеновград: Честит празник, бъдете здрави и запазете патриотизма в сърцата си!

Днес честваме един от най-светлите християнски празници - Гергьовден. Това е освен специфичният ден за всички, носещи имената Георги, Гергана, Галя и Ганка. Празникът слави още храбростта и храбрите пазители на България. И не на последно място - през днешния ден с горделивост и чест поздравяваме във връзка професионалния им празник българските военнослужещи, които всекидневно и безкомпромисно се грижат за мира и сигурността ни. Това съобщи в приветствен адрес кметът на Асеновград във връзка празника.

Знам, че днешният Гергьовден разсънва смесени усеща у всеки един от нас. Но съм убеден, че измежду тях е вярата за по-доброто и умерено бъдеще за града ни. В Асеновград живеят 1 528 поданици, носещи името Георги и още 442-ма – в асеновградските села. Дамите, които са с име Гергана в града, са 367, а в обитаемоте места са 67. В общината Галя се назовават общо 139 именички, а Ганка - 30.

Гергьовден е!

Числата демонстрират, че Асеновград е град със удивително минало и обичаи, с почтено настояще и имам вяра - със ярко бъдеще. Почти всяко последващо потомство асеновградчани, в чиято фамилия има най-малко един Георги, съхранява и продължава рода си, като подарява своите синове и дъщери с това име. То е знак на храбростта на светеца, който е побеждавал злото с лека ръка.

Сега, във времена на същинско тестване, с горделивост и самочувствие можем да подчертаем за следващ път, че българинът се отличава със своята храброст.

Това, което се случва в България и по света, съвсем се приближава до тежестта на война. Но всеки един жител на нашата страна води лична борба. Битка против страха. И съумява да победи! А най-трудно е да се изправиш против себе си и личните си мисли. Затова се желае смелост, която асеновградчани безспорно имат.

Още от зората на християнството Гергьовден се уважава и като празник на войската. Благодаря на нашите воини за професионализма, мъжеството и всеотдайността им. Изразявам своята благодарност към напъните им, отговорността и смелостта им. Всички ние разчитаме на тях и им се доверяваме.

Днес свеждаме глава и се прекланяме и пред паметта на знайните и незнайни доблестни герои от въоръжените сили на България, които са жертвали живота си, с цел да може ние през днешния ден да бъдем свободни, самостоятелни и да честваме.

Честит празник на всички български офицери, военнослужещи и ветерани, на имениците и на целия ни смел народ! Бъдете здрави! Запазете патриотизма в сърцата си! И дано празничният ден да бъде мотив за заслужена горделивост!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР