Днес честваме 131 години от Съединението на България. На 6

...
Днес честваме 131 години от Съединението на България. На 6
Коментари Харесай

Честит празник! Честваме 131 години от Съединението на България

Днес честваме 131 години от Съединението на България. На 6 септември 1885 година хиляди българи, живеещи на изкуствено разграничена територия, се сплотяват и заживяват дружно към този момент освен духом, само че и без географско разделяне да стои посред им.
Още от Свободно време  Идея крушка Считайте се за талант, в случай че съумеете да откриете разликите в тези 16 фотоси  книга Време за четене: " Тогава той ме целуна "  жена усмивка цветя природа благополучие успокоение На 5-ти септември имен ден честват...  сън жена Грешките при сън, които ни пречат повече, в сравнение с си мислим
Това е една забележителна дата в историята на страната. След Берлинския конгрес от 1878 година България е разграничена на Княжество България и Източна Румелия. Останалото под османска власт българско население се стреми към сливане с освободените българи.

Така през 1880 година е основан Българският скришен централен революционен комитет, който би трябвало да реализира обединяването на Княжеството с Източна Румелия . За да се координира работата с локалното население, се учредяват и комитетите "Съединение ".

През февруари 1885 година отпред на комитета застава Захари Стоянов, който поддържа концепцията Съединението да стане под скиптъра на княз Александър Батенберг. Ролята на българския княз в този миг е решаваща, тъй като в случай че той, в качеството си на предан васал на Османската империя, откаже да признае акта на Съединението макар мощната национална воля, начинанието губи смисъл и било обречено на крах.
Говорим си за...  метеоритен дъжд метеор Тази вечер се сбъдват всичките ни стремежи!  обич магия Ако имате проблем в любовта, направете магия...  природа небе нощ Утре е Голяма Богородица, тази нощ се сбъдват най-силните ни стремежи  двойка обич Притча за великата обич и силата на времето
На 6 септември 1885 година в Пловдив навлизат отрядите на Чардафон Велики и майор Данаил Николаев . Арестуван е регионалният шеф на Източна Румелия - Гаврил Кръстевич. Създадено е краткотрайно държавно управление отпред с доктор Георги Странски, което афишира присъединението на Източна Румелия към Княжество България.

Два дни по-късно Батенберг с умишлен манифест утвърждава присъединението на региона и приема да бъде титулуван отсега нататък като княз на Северна и Южна България. Пристига в Пловдив и дефинира за собствен асистент в Южна България доктор Странски.

След продължителна дипломатическа битка на Цариградската посланическа конференция Съединението получава самопризнание с подписването през 1886 година на Българо-турска конвенция.

Във времето след този щастлив за целия народ ден обаче идва предизвикването Съединението да бъде опазено и предпазено. Редица общественици и революционери дават живота си за тази национална идея, родила се и живяла години наред в мозъците и сърцата на българите, разграничени незаслужено от Великите сили.
 Място за живот: триместен разтегателен диван с лежанка VIMLE от IKEA Edna предлага Място за живот: триместен разтегателен диван с лежанка VIMLE от IKEA
Фактът, че през днешния ден честваме 131-ата годишнина от националното Съединение, потвърждава и девиза, че точно "Съединението прави силата ".

И през днешния ден настоящи остават поуките от този изстрадан, само че церемониален акт за България, а точно, че единен към една идея и една цел, превърнати в години бленувано предпочитание, българският народ е мощен и в положение да реализира всичко.

Денят е разгласен за формален празник на страната с решение на Народното събрание от 18 февруари 1998 година
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР