Днес част от енергийните връзки са завършени, а реализирането на

...
Днес част от енергийните връзки са завършени, а реализирането на
Коментари Харесай

Борисов: Юнкер все още пази чертежа ми на газовите пътища

Днес част от енергийните връзки са приключени, а реализирането на газовия хъб "Балкан " е все по-близо, съобщи министър председателят Бойко Борисов на страницата си във фейсбук.

Юнкер и Борисов даже са се снимали с рамкиран чертеж в ръце.

В момента тече взаимното съвещание на българското държавно управление с Колегиума на комисарите във връзка идното ни Европредседателство. Членовете на българското държавно управление с изключение единствено на Валери Симеонов са в Брюксел. Симеонов пък ръководи страната за един ден.

На влизане в залата за взаимното съвещание министър ръководителят Борисов се спря дружно с Жан Клод Юнкер до българския министър на финансите Владислав Горанов и му показа: "Знаеш ли какво ми сподели Юнкер? Вдигаш учителските и полицейските заплати и нищо друго няма значение ".

Предвижда се двустранна среща сред министър-председателя Бойко Борисов и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, а всеки министър ще има и самостоятелна среща със съответния отраслов еврокомисар.

В рамките на пленарна среща сред представителите на българското държавно управление и комисарите ще бъдат показани целите на България по време на първото й председателство на Съвета на Европейски Съюз. Акценти в диалозите ще бъдат тематиките от европейския дневен ред, които ще бъдат и във фокуса на Българското председателство.

След срещите министър-председателят Бойко Борисов и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще дадат взаимна конференция в 14,15 часа локално време.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР