Днес бяха пуснати за движение още 24 км от автомагистрала

...
Днес бяха пуснати за движение още 24 км от автомагистрала
Коментари Харесай

С водосвет откриха още 24 км от автомагистрала Струма

Днес бяха пуснати за придвижване още 24 км от автомагистрала „ Струма “ сред Кресна и Сандански . В сектора има три пътни възела, 25 огромни уреди като мостове, надлез над жп линията София-Кулата, селскостопански подлези, както и 4 площадки за отдих.

В построяването на новия сектор са вложени над 280 млн. лв.. Тази права от автомагистрала Струма се пуска за придвижване пет месеца предварително. Така в навечерието на коледните и новогодишни празници пътуването към Гърция ще бъде по-бързо и комфортно.
 
 автомагистрала Струма Министерство на превоза
За първи път на автомагистрален сектор в България са построени и по този начин наречените " Интелигентни транспортни системи ". Те включват станции за преброяване и ръководство на трафика, за премерване тежестта на транспортните средства, както и видеонаблюдение.

 автомагистрала Струма МРРБ-->

" Тази автомагистрала, която през днешния ден открихме, е едно добре направено оборудване. Нашите старания са ориентирани в посока да бъдат построени и останалите сектори. Работи се интензивно и по лот 3.1 от Благоевград до входа на Кресненското дефиле. Там строителните действия са изпълнени на 40%. За лота през Кресненското дефиле вървят тръжните процедури. Има към този момент контракти за осъществяване за създаване преди и след тунел Железница ", разгласи министърът на районното развиване Петя Аврамова. 

 автомагистрала Струма Министерство на регионалното развитие

Председателят на УС на АПИ Светослав Глосов, увери, че през 2023 година цялата автомагистрала " Струма " ще бъде построена. По думите на транспортния министър Росен Желязков досега са построени 93 км от автомагистралата до Гърция, а срокът за строителството на оставащите 57 км е 2023 година

 автомагистрала Струма Министерство на регионалното развитие

„ Оптимисти сме, че ще успеем да осъществяваме заложената стратегия в период и след 5 години ще пътуваме от София до Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата за един час и половина “, разяснява Росен Желязков.

 автомагистрала Струма Министерство на регионалното развитие

Новата пътна права бе открита с водосвет, отслужен от Неврокопския митрополит Серафим. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР