Днес бяха подписани договорите за реконструкция на жп гарите Подуяне

...
Днес бяха подписани договорите за реконструкция на жп гарите Подуяне
Коментари Харесай

Подписаха договорите за реконструкция на софийските гари Подуяне и Искър

Днес бяха подписани договорите за реорганизация на жп гарите Подуяне и Искър. Двете съществени софийски гари ще бъдат напълно актуализирани през идната година със средства от Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година Гаровите комплекси Подуяне и Искър са част от жп линията София – Пловдив, която е най-натоварената в страната. За 2017 година броят на идващите и заминаващи пасажери по това направление са 1,4 млн.

Обхватът на плана включва цялостно възобновяване на приемните сгради, нови енергоефективни, високотехнологични съвременни съоръжения – електрическа, отоплителна, вентилационна, климатична, ВиК, охранителна, видеонаблюдение, оповестителна, както и планиране и осъществяване на градивно подсилване и саниране на детайли на постройките.

След реконструкцията железопътните гари ще дават удобна, безвредна и налична среда за пасажерите и личния състав. Изпълнител на реконструкцията на гаров комплекс Подуяне е „ Инфраструктурно строителство “ АД. Стойността на контракта е 2 903 166, 23 лева без Данък добавена стойност. Изпълнител на реконструкцията на гаров комплекс Искър е Консорциум „ Гара Искър 2018 “, състоящо се от компаниите „ Среги “ ООД и „ ТИТ Инженеринг “ ЕООД. Стойността на контракта е 1 212 239,00 лева без Данък добавена стойност.

Реконструкцията на гарови комплекси Подуяне и Искър се реализира със съфинансиране от Европейския фонд за районно развиване (ЕФРР) посредством Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР