Днес бяха организирани автошествия срещу високите цени на горивата и

...
Днес бяха организирани автошествия срещу високите цени на горивата и
Коментари Харесай

Благоевград рекордьор на протеста! 550 автомобила на автошествие! Хиляди блокираха Е- 79 с възгласи Оставка!

Днес бяха проведени автошествия против високите цени на горивата и увеличението на налозите на старите коли в цялата страна, заяви regiona.bg! Първенец по посещаемост и протестърски напор обаче се оказа Благоевград.

Над 550 автомобила се събраха пред ЮЗУ като колоната бе достигнала до второто студентско общежитие. Протестът е позволен от Община Благоевград и заради тази причина се ескортираше от полицейски патрул.

Както предходната неделя, по този начин и тази протестните дейности бяха проведени от Съюза на транспортните служащи, които приканиха "не " на скъпия бензин и на "социалното ликвидиране на българския народ ". На някои от колите имаше надпис "Протест ".

Демонстрацията стартира тъкмо в 12 часа, водачите натиснаха клаксоните, предвиждаше се автошествието да премине през града до основен път Е- 79. Колоната спря на "Полигона ", протестиращите слязоха от колите и блокираха ГП Е- 79.

В шествието се включиха и жители от Гоце Делчев, Сандански, Петрич и други градове от региона.

Организаторът на митинги Александър Стамболийски поздрави присъстващите и насочи зов към ръководещите, че към този момент е време нещата да се трансформират. Младите хора не желаят да живеят в такава страна със скъпи горива, високи налози, ниски заплати, обществена неустановеност и други неудобства.

В момента цялата страна е блокирана. Главните пътни артерии са спрени.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР