Днес бяха изплатени трудовите възнаграждения за месец февруари на работещите

...
Днес бяха изплатени трудовите възнаграждения за месец февруари на работещите
Коментари Харесай

МЗ и МБАЛ „Христо Ботев“ с план за изплащането на заплатите

Днес бяха изплатени трудовите хонорари за месец февруари на работещите в МБАЛ „ Христо Ботев “. Това заяви заместник-министърът на опазването на здравето Жени Начева, която по-рано денем посети лечебното заведение и беседва с личния състав на врачанската болница.

По време на срещата беше стихотворец ангажимент до края на месец май т.г. МБАЛ „ Христо Ботев “ да получи направените по контракт с НЗОК средства за месец април, в това число и средствата за осъществената от личния състав активност. Целта, която си слагат Министерство на здравеопазването и управлението на врачанската болница, е до края на месец юни да се преодолее и изоставането в изплащането на мартенските хонорари, оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Зам.-министър Начева заяви, че е реализирано единодушие с кредиторите на МБАЛ „ Христо Ботев “, което ще даде опция средствата за личен състав да стартират да се изплащат регулярно. За да се изпълнят обаче поетите задължения, всички лекари, които сега са в отпуск, би трябвало да се върнат на работните си места, с цел да може лечебното заведение да възвърне естествения си 24-часов темп на работа.

Според Жени Начева средствата по Националния рамков контракт за 2018 година за врачанската болница са не по-малко от тези по Националния рамков контракт за 2017 година и МБАЛ „ Христо Ботев “ има капацитет и опция да осъществя същия размер активност, като подсигурява на хората от региона качествено, налично и навременно опазване на здравето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР