Днес бях неправилно цитиран, аз казах, че COVID пренареди нашите

...
Днес бях неправилно цитиран, аз казах, че COVID пренареди нашите
Коментари Харесай

Коронавирус у на: Ново огнище и старт на реимунизацията

Днес бях погрешно представен, аз споделих, че Коронавирус пренареди нашите цели, приоритет пред страната са опазването на здравето, образованието и спорта, след тях са всички останали. Не обсъждаме вид за отваряне на заведенията, дано да няма ядосани, не е място за страст, място е за разсъдък – в тази война има над 2 милиона починали в целия свят. Това съобщи пред публицисти в Бургас здравният министър проф. Костадин Ангелов, който организира там изключителна среща с шефовете на РЗИ-ата на Бургас, Ямбол и Сливен. 

Той съпостави почналата у нас ваксина ция против ковид а с маратон. „ В самото начало сме на дългия маратон – няма значение кой по какъв начин бяга през първите 100 метра, финалът е явен: над 60% имунизирани българи, единствено тогава ще има резултат от ваксина цията. Идеята е да стигнем оптимален брой имунизирани български жители – над 60% “, уточни той.

Професорът посочи, че все още поискалите ваксина ция преподаватели са към 30%, като увери, че пропусналите да се имунизират в съответната фаза, могат да го сторят в идната. „ Процесът е динамичен, имаме задоволително количества ваксини за всички български жители, без терзания, че няма да стигнат “, съобщи Костадин Ангелов.

Огнище на Covid-19 е записано в Дома за възрастни хора в община Сунгурларе . 28 души са с потвърдена зараза. 28 са настанените в дома. Разболели са се 24-ма от тях. Положителни са пробите и на 4-ма души от личния състав - една здравна сестра и трима санитари.

Заразата тръгнала, откакто 94-годишен мъж е признат в болница поради инсулт, а пробата му за ковид се оказал позитивен , заяви БНР като се базира на информация от РЗИ.

Жена на 91 години е с изразена симптоматика - температура и хрема. Останалите са в положително общо положение, разясняват от Община Сунгурларе.  Болните са изолирани дружно със инфектирания личен състав, който се грижи за тях.  На дома е направена цялостна стерилизация. Всички жители са под карантина. 
Данните от последното денонощие
През последните 24 часа у нас са регистрирани 77 нови случая на ковид при направени 1 194 теста, сочат данните от Единния информативен портал. Това значи, че 6,44% от взетите проби са дали позитивен резултат. За деня има 429 антигенни теста, от които 42 позитивни. PCR тестванията са 765, като позитивните са 35.

Най-много нови случаи има в София - 30 , по-късно се подреждат Плевен със 7 и Кюстендил със 6. В цели 8 области няма регистрирани нови случаи - Благоевград, Враца, Габрово, Монтана, Смолян, Търговище, Хасково и Шумен.
Общият брой на  доказаните случаи у нас към този момент е 211 813. Намалява броят на дейните случаи  и към момента те към този момент са 46 608.  По-малко са и настанените в болница - 3 485 , от които 341 са в интензивно поделение.  Медицинските чиновници , при които е установен новият ковид са общо 9 264, два от тях през последното денонощие. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР