Днес бурите ще отминат единствено североизточната част на страната, където

...
Днес бурите ще отминат единствено североизточната част на страната, където
Коментари Харесай

Отново бури, в 15 области е обявен жълт код

Днес бурите ще отминат само североизточната част на страната, където ще бъде слънчево и още веднъж с типично летни температури.
В 15 области е разгласен жълт код за рискови феномени.

В западната половина на страната още веднъж ще се образува купесто-дъждовна облачност, която ще дефинира нормалната за последните седмици картина: краткотрайни, само че интензивни превалявания, гръмотевична интензивност, градушки.

Жълт код за порои и стихии е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Пазарджик, Кърджали, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София и София-град.

Днес преваляванията ще обиден и източните региони, само че без рискови феномени. В утринните часове към момента ще бъде най-вече слънчево, а през втората половина на деня основно в югоизточните региони облачността ще се усили, което ще докара до ще краткотрайни превалявания и гръмотевици.

Вятърът ще бъде слаб до сдържан. В западната половина от страната той ще е насочен от северозапад, а в източната - от югоизток.

Максималните температури в по-голямата част от страната ще са в интервала 25-28 градуса. В Североизточна България те ще са по-високи: 33-35 градуса.

Нощните температури са сред 15 и 20 градуса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР