Днес Ботев (Пловдив) приема Ботев (Враца) в среща от 25-ия

...
Днес Ботев (Пловдив) приема Ботев (Враца) в среща от 25-ия
Коментари Харесай

Ботев приема Ботев с мисъл за Купата на България

Днес Ботев (Пловдив) приема Ботев (Враца) в среща от 25-ия кръг на efbet Лига. Това е първи дуел и за двата отбора откакто футболът у нас бе спрян за близо три месеца поради пандемията от ковид. На пръв взор мачът наподобява по-голям за гостите, които се борят със зъби и нокти за своето оцеляване, до момента в който за пловдивчани много по-голям е идващият им конфликт с ЦСКА-София за Купата на България и те ще съсредоточат повече старания към него.

Все отново не можем да приемем, че Ботев (Пловдив) ще отпише изцяло днешната среща. Възпитаниците на Ферарио Спасов са в неприятна серия от 4 следващи мача без триумф и ще желаят да си върнат самочувствието против един от новобранците в шампионата. Те ще натрупат и игрова процедура, а може да тестват и някои нови тактически способи преди огромният конфликт с ЦСКА-София.

Ботев (Враца) пък идва под тепетата с вярата да отмъкне нещо. Гостите са покрай рисковата зона и не могат да се усещат сигурни за оставането си в елита, тъй че всяка точка би им била от голяма изгода преди началото на плейофите. Врачани нанесоха тежка загуба на адашите си през първия полусезон с 3:0, тъй че знаят по какъв начин се побеждава този противник.

Треньорът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов не може да разчита само на контузения Лазар Марин. Той евентуално ще пусне на терена Георгиев под рамката и Филипов, Работов, Бандаловски и Джонатан в отбрана. Терзиев ще бъде опорен халф, а Димитър Тонев и Неделев ще градят играта в средата на терена. Шопов и Александър Тонев ще работят на крилата, а в офанзива ще бъде Вутов.

В същото време Ботев (Враца) идва без контузените Зехиров и Узунов. Антони Здравков евентуално ще заложи на Митов на вратата и пред него Васев, Миланов, Кечев и Лясков. Ндайе и Златински ще работят в средата на терена, а Том ще играе като плеймейкър. Генов и Атанасов ще стартират на крилата, а в офанзива ще се разчита на Домовчийски.

efbet Лига, 25 кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - БОТЕВ (ВРАЦА)

Вероятни сформира:

БОТЕВ (ПД): Георгиев, Филипов, Работов, Бандаловски, Джонатан, Терзиев, Неделев, Д. Тонев, А. Тонев, Шопов, Вутов

БОТЕВ (ВР): Митов, Васев, Миланов, Керчев, Лясков, Ндайе, Златински, Том, Генов, Атанасов, Домовчийски

Стадион: База Коматево
Съдия : Ивайло Стоянов
Начало: 18:45 часа

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

efbet Лига 25 кръг, събота 6 юни  Ботев (Пловдив) 18:45предстои  Ботев (Враца)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР