Днес благодарение на цифровите технологии, градовете, пътищата, предприятията и домовете

...
Днес благодарение на цифровите технологии, градовете, пътищата, предприятията и домовете
Коментари Харесай

Конференция в ТУ-София обсъжда бъдещите технологии за достъп до интелигентни инфраструктури




Днес с помощта на цифровите технологии, градовете, пътищата, предприятията и домовете се трансформират в интелигентни осведомителни центрове, употребяващи най-разнообразни информационни сюжети. Сред тях са мултимедийни връзки, връзки сред хора и устройства, и други, които водят до нови провокации. Именно те във фокуса на четвъртата интернационална конференция „ Бъдещи информационни технологии за достъп до повсеместни и интелигентни инфраструктури “. (FABULOUS 2019). Тя се организира в България в ТУ – София за първи път и е под мотото „ Глобализация посредством съвременни цифрови технологии “.

Събитието събира на едно място световноизвестни учени, специалисти, откриватели, иноватори и студенти, които обменят познания и хрумвания за най-новите цифрови и безжични технологии за новаторски и устойчиви решения за повсеместни и интелигентни информационни инфраструктури. „ На конференцията ще бъдат показани новости за настоящите основни цифрови технологии като 5G безжични връзки, Интернет на нещата (IoT), изкуствен интелект, облачни калкулации, Големи данни, виртуална и добавена действителност ", настояват уредниците.

Конференцията е проведена от Европейския алианс за нововъведения (EAI) с поддръжката на Телелинк Лабс и Факултета по телекомуникации на Технически университет – София. ЕAI е организация с нестопанска цел и в същото време професионална общественост, основана в съдействие с Европейската комисия. Целта на алианса е подсилване на световните проучвания и нововъведения и поощряване на съдействието сред европейските и интернационалните ИКТ общности. Алиансът EAI се стреми да предизвиква върховите достижения в региона на научните проучвания и нововъведенията на правилата на бистрота, обективност, тъждество и неприкритост. „ Водещият принцип е съдействието в общността за основаване на по-добри проучвания, обезпечаване на заслужено признание на върховите достижения и преобразяване на най-хубавите хрумвания в новаторски артикули “, изясняват от ТУ – София.

С световна мрежа в 10 страни и 18 години опит Телелинк предлага богат набор от новаторски услуги и решения за създаване на мрежи, систематична интеграция, сигурност, автоматизация, „ умни градове “, R&D и обучение. Телелинк Лабс построява 5G център за подготвеност и тестови полигон, където ще се организират образования и развойна активност в региона на 5G технологиите, услугите и приложенията.

Факултетът по телекомуникации при ТУ - София е водещ в България, като в него се образоват магистри и бакалаври в региона на информационните технологии. В неговата конструкция има научно-изследователски лаборатории, в които докторанти, млади учени и студенти правят проучвания и работят по научни планове в региона на най-новите цифрови информационни мрежи и системи.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР