dnes.bgTази година броят на приетите войници е по-голям от броя

...
dnes.bgTази година броят на приетите войници е по-голям от броя
Коментари Харесай

Все повече млади българи искали да стават войници

dnes.bg

Tази година броят на признатите бойци е по-голям от броя на напусналите. Същото важи до някаква степен и за офицерите, каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Той изрази вяра това да е наклонност във връзка с бойците. Ако идната година реализираме същите резултати, ще бъдем доста удовлетворени и това в действителност ще покаже, че нещата вървят в вярната посока. Искрено се надявам, че акцията " Бъди боец " дава своите резултати и това ще продължи и през идващите години, сподели Попов.

По думите му армията е една от първите, които усеща резултатите на недобрия физически статус на подрастващите деца и младежи.

Това че толкоз бойци отпадат на физическите прегледи, не приказва добре за физическото положение на младите - и момчета и девойки, разяснява той. Но изрично не сме съгласни стандартите да бъдат намалявани - както за физическа подготовка, за медицинските прегледи, по този начин и психическите проби. На пръв взор това ще ни даде предимство, ще приемем повече хора, следствията обаче от това ще бъдат ужасни - тези хора няма да бъдат в строя, а във военните лечебни заведения, а ние не желаеме това. Не желаеме за сметка на едни голи цифри брой признати, да си жертваме след това времето за подготовка, разяснява командирът на Сухопътните войски.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР