dnes.bgСпоред обещанията на Илон Мъск съвсем скоро ще се разхождаме

...
dnes.bgСпоред обещанията на Илон Мъск съвсем скоро ще се разхождаме
Коментари Харесай

Еднопосочен билет до Марс – само за 500 хил. долара! Обещано от Мъск

dnes.bg

Според обещанията на Илон Мъск напълно скоро ще се разхождаме умерено на Марс. Може новата му ракета Starship към момента да е на равнище първообраз, само че футуристът към този момент знае какъв брой ще коства мечтаното пътешестване към Червената планета.

В своя профил в Twitter той разгласи, че цената на билет до Марс ще е към или по-малко от 500 хиляди $.

Естествено, това зависи от събитията.

Мъск е надълбоко уверен и в друго - че в околните 50 години или малко повече, хората към този момент ще населяват Червената планета.

За това той допуска, че когато полетите станат комерсиални, цената на билета ще падне на 100 хиляди $.

" Ще е толкоз ниска, че хората ще продават домовете си на Земята и ще купуват парцели на Марс с цел да се пренесат там, в случай че желаят “, написа Мъск в профила си.

Може би 500 хиляди или даже 100 хиляди $ ви звучат като доста пари, само че тук въпреки всичко приказваме за далечно пътешестване до Марс. Сравнено с цените на псевдо-космическите полети на Virgin за 200 хиляди $ с които стигаш единствено до ръба на земната атмосфера и изпадаш в безтегловност за няколко минути и 9,5 милиона за " почивка " на галактическа станция, сумите на Мъск не звучат толкоз шокиращо.

И откакто Илон е по принцип добър човек, той дава обещание и още нещо – билетът назад към Земята ще е безвъзмезден.

Ако решите да останете на Марс – отлично. Ако решите, че усетът на картофите там не ви подхожда, може без терзание да се качите на първата ракета към родния дом.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР