dnes.bgснимката е илюстративнаМизерия, мръсотия и липса на подходящи условия водят

...
dnes.bgснимката е илюстративнаМизерия, мръсотия и липса на подходящи условия водят
Коментари Харесай

Отведоха 3 деца от семейството им

dnes.bg

фотографията е илюстративна

Мизерия, нечистотия и липса на подобаващи условия водят отдел " Закрила на детето " в с. Балша, където водят три деца от вкъщи им.  В отдела постъпва поименен сигнал, съгласно който децата са отглеждани в неприятни хигиенно-битови условия в някогашен магазин за хранителни артикули, написа " Монитор ".

Проверката на специалистите е открила, че три деца и трима възрастни – майка, баба и дядо, населяват остъклено помещение, което е неуместно и неподдържано място за живеене, това обявиха от институцията. Екатерина Иванова е майка на 3 деца – на 12, 18 и 19 години. 19-годишната й щерка Кети пък е майка на 3-месечно бебе и момче на 3 години и половина. Социалните са извели 12-годишното момиче, бебето и 3,5-годишното момче. Възрастната жена в фамилията е по едно и също време майка на едно от децата и баба на останалите две.

През зимния сезон фамилията се отоплява с печка с твърдо гориво, която е в непосредствена непосредственост до едното легло. Има заплаха да се подпалят, споделиха от " Закрила на детето ".

Голямото дете постоянно отсъствало от учебно заведение с цел да гледа по-малките, открили още обществените в инспекцията си. Според майката и бабата на изведените деца обаче това не дава отговор на истината. 12-годишното момиче посещавало постоянно учебно заведение, само че от време на време не успявали да му дадат пари за закуска. " Винаги му давахме храна от у дома ", разяснява бабата Екатерина Иванова, която е и майка на 12-годишното изведено момиче.

Иванова заяви още, че сега в с. Мрамор, където тя работи, събират подписи в нейна поддръжка. Жената твърди, че и тя, и мъжът й работят. Бащата на 3-месечното бебе също оказва помощ. Той съобщи, че в случай че е бил там, в никакъв случай не би разрешил да му вземат детето. Всички в фамилията настояват, че обществените са идвали един път – началото на месец септември и по-късно седмица по-късно, с цел да изведат децата.

В момента децата са настанени в две приемни фамилии заради липса на едно, което да отглежда и трите, съобщи Антоанета Донева от " Закрила на детето ".

Три пъти през годините обществените са работили със фамилията, употребени са обществени услуги за повишение родителския потенциал. Заключенията постоянно са били, че би трябвало да се подхващат различни ограничения. Сега ще се направи четвърти опит за реинтеграция в фамилна среда на децата. Молби за това са подадени единствено за две от тях, разясняват от Агенция за протекция на детето.

Семейството постоянно е сменяло своето местоживеене, като непрекъснатата адресна регистрация е в Монтана. Фамилията изрично отхвърля да получава детски добавки. Било е подпомагано материално от неправителствена организация, разясняват още от Агенцията.

" Те ни споделят „ имаме деца, отгледали сме, знаем по какъв начин да се грижим за тях “, описват от Агенцията. - Изпадат в изключителни крайности, като имаше опити за физическа разпра. Два пъти е викана полиция по отношение на това семейство ".

Според Екатерина Иванова тази реакция на обществените служащи е  щяла да й " докара инфаркт ". Признава, че е крещяла в отдел " Закрила на детето ". Казва също, че не е предизвестена за извеждането на нейното 12-годишно момиче от фамилията. Жената твърди, че момичето в никакъв случай не се е делило и това е потрес за него.

Съсед на фамилията, живеещо в магазин, твърди, че е виждал децата да си играят на открито, били радостни и положителни деца. 12-годишното момиче посещавало учебно заведение, а момчето постоянно хапвало вафли, споделя съседът.

Катрин, майката на 3-месечното бебе и 3,5-годишното момче, съобщи, че единствено един път са идвали от " Закрила на детето ". Втория път непосредствено са взели децата й. Момичето признава, че има още едно раждане на дете, което е изоставила, тъй като тогава е била на 14 години.

И Екатерина, и щерка й Кети желаят да си върнат децата непременно. Жените са се свързали с неправителствена организация, която дала обещание да ги поддържа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР