Днес беше проведено редовно общо събрание на акционерите на “Солвей

...
Днес беше проведено редовно общо събрание на акционерите на “Солвей
Коментари Харесай

Завод в Девня поставя безопасността на хората и опазването на околната среда сред приоритетите си

 Днес беше извършено постоянно общо заседание на акционерите на “Солвей Соди “ АД, на което бе признат годишният финансов доклад на сдружението за 2019 година, като облагата, представляваща общият изчерпателен приход на сдружението за интервала, е в размер на 115,2 млн. лв., оповестиха от пресцентъра на предприятието.

Общото заседание одобри предлагането на Съвета на шефовете облагата за 2019 година да бъде разпределена, както следва: да се разпредели дял от 18,14 лв. на акция преди данъчно облагане на дивидента, платим на акционерите физически лица от 23 юли 2020 година на каса във всички клонове на банка ДСК в страната. Изплащането на дивидента ще се прави против показване на документ за идентичност на лица, присъстващи в книгата на акционерите, водена от “Централен депозитар " АД към датата на общото заседание на акционерите. Изплащането на дивидента на акционерите юридически лица ще се прави, както и до момента, единствено по банков път от 23 юли 2020 година Канят се всички акционери да подхващат нужните дейности по приемане на дължимия им дял. Правото на акционера върху дивидента, гласуван на това общо заседание, се погасява с приключване на 5-годишната погасителна отминалост, считано от 23 юли 2020 година

Също по този начин общото заседание освободи като член на Съвета на шефовете господин Гизеп Сайън, като избра за нов член на Съвета на шефовете госпожа Башак Йоге, заемаща длъжността управител " Корпоративно ръководство и сходство " на Група Шишеджам. " Солвей Соди “ благодари за всеотдайната работа на господин Сайън през последните 13 години, като член на Съвета на шефовете и му пожелава доста бъдещи триумфи.   

През 2019 година мениджмънтът на компанията продължи да работи в четири съществени сфери: сигурност на труда, която е пръв приоритет и полезност, грижа за околната среда, осъществяване на стратегическата капиталова стратегия и усъвършенстване на оперативните разноски. Направените вложения в " Солвей Соди “ АД и филиали способстваха за надеждността и успеваемостта на инсталациите, понижаване на енергопотреблението и запазване на околната среда. През 2019 година едни от значимите капиталови планове са: продължение възобновяване на охладителна кула в Топлоелектрическа централа и възобновяване на инфраструктурата в содовия цех и Топлоелектрическа централа. На 15 октомври 2019 година, след сполучливо привършване на процедура по оценка на въздействието върху околната среда и доказване на цялостно сходство с условията на най-хубавите налични техники, публично беше направена първата копка на новата индустриална апаратура за  натриев бикарбонат (200 хиляди т/год.), ситуирана на територията на индустриалната площадка на " Солвей Соди ".

Новите капиталови планове за следващ път удостоверяват устрема на " Солвей Соди “ към стабилно развиване, използване на високи технологии и стандарти при опазването на околната среда, здравето и сигурността на хората, се показва още в известие до Varna24.bg .
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР