Днес беше подписван договора за модернизацията на железопътен участък Костенец-Септември.

...
Днес беше подписван договора за модернизацията на железопътен участък Костенец-Септември.
Коментари Харесай

Подписаха договора за модернизацията на железопътния участък Костенец -Септември

Днес беше подписван контракта за модернизацията на железопътен сектор Костенец-Септември.
Събитието се организира в постройката на Директива за птиците Национална компания „ Железопътна инфраструктура " (НКЖИ) в наличието на инж. Златин Крумов - заместител общоприет шеф Директива за птиците НКЖИ, инж. Галина Василева - шеф на дирекция „ Координация на стратегии и планове " в Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, инж. Пламен Митов - заместител началник на плана и други. Господин Крумов изрече своята признателност към Изпълнителя във връзка с присъединяване му в публичната поръчка и пожела триумф и противоречива работа отсега нататък както на Изпълнителя и Надзора, по този начин и на ръководителя на плана и своите сътрудници.
Изпълнител на контракта е ДЗЗД Костенец - Септември 2018, състоящо се от компаниите „ Транс логистика " ЕООД, „ Контратас Иглесиас " АД и „ Аркада Къмпани " АД, а неговата стойност е 379 989 739,23 лв. без Данък добавена стойност.
Оценката на сходство и строителен контрол по плана ще се извърши от Обединение ИВЕР ДЗЗД, състоящо се от компаниите „ Ив надзор Варна " ЕООД, „ Етаконс " ООД и „ РПА " ООД като цената на подписания контракт е 8 268 287, 30 лв. без Данък добавена стойност.
Железопътният сектор Костенец - Септември е част от световния план „ Модернизация на железопътната линия София - Пловдив ", който е значим детайл от коридорите на Транс-Европейската транспортна мрежа. Проектът е от стратегическо значение, освен за България, само че и за по-добрата съгласуваност на всички страни от Югоизточна Европа. Чрез реализацията на този план ще бъде приключено цялостното модернизиране на железопътната линия София - Пловдив и ще се позволи едно от главните усложнения пред Паневропейската железопътна мрежа в Югоизточна Европа, намираща се на пътя на най-кратката връзка сред Западна и Централна Европа, Близкия Изток и Азия.

Железопътната линия София-Пловдив е и измежду най-важните железопътни връзки в страната с значимо районно икономическо и стратегическо значение, като линия съединяваща едни от най-големите индустриални центрове София с Пловдив, Бургас, Стара Загора и цялата югоизточна България. След реализирането на плана скоростите в сектора Костенец-Септември ще бъдат както следва 160 км/ч за пътнически влакове и 120 км/ч за товарни влакове.
Модернизация на жп сектор Костенец-Септември, част от план „ Модернизация на жп линия София-Пловдив " се реализира с 85% съфинансиране от Механизма за свързване на Европа (МСЕ).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР