Днес беше първото заседание на Столичния общински съвет след изборите.

...
Днес беше първото заседание на Столичния общински съвет след изборите.
Коментари Харесай

Кметът и общинският съвет положиха клетва в столицата

Днес беше първото съвещание на Столичния общински съвет след изборите. На него в служба встъпи новият остарял кмет на София - Йорданка Фандъкова. Заедно с нея и новоизбраните кметове на региони и на кметства. Клетва поставиха и новите общински съветници.

Цанка Николова обобщава събитието и мненията.

Общинските съветници през идващите четири години ще бъдат 61, като 27 от тях са от ГЕРБ, 15 от Българска социалистическа партия, 12 от Демократична България, четирима от Вътрешна македонска революционна организация, двама от " Атака " и един самостоятелен. През новия мандат кметът на София Йорданка Фандъкова предлага да има нови ресори, измежду които са строителство, цифровизация, вложения и превоз. Освен нов остарял кмет, София има и нов остарял ръководител на Столичния общински съвет - това е Елен Герджиков.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: С това започваме, с една от най-важните ни задания, а точно оправянето с презастрояването несъмнено дружно с работата по смяната в Общия организационен проект. Две съответни стъпки - смяната в Общ устройствен план, само че и смяна в Законите, която да разреши да поставим оптимални старания и да отговорим на упованията на хората в тази сфера. Елен Герджиков, ръководител на СОС: Общинският съвет в действителност може да работи по-добре, стъпвайки на един по-съвременен устав и отговаряйки на упованията на хората, които са в посока на повече бистрота, по-открита работа и повече присъединяване най-вече на жителите в работата на Общински съвет и в разглеждането на обособените тематики и отчети в него. Альоша Даков, общински консултант от Българска социалистическа партия за България: Избраните общински съветници от групата на Българска социалистическа партия за България ще имаме опция да предложим работещи решения за решение на проблемите в София и на Столична община. Очаквам на база на нашите съответни оферти да намерим поддръжка и в другите политически групи в Общинския съвет. Борис Бонев, самостоятелен: - Ще взимам постоянно страната на жителите, това е ясно. Аз самият съм част от гражданското общество, години наред сме работили за това София да се развива по-добре.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР