Днес беше открита новата академична учебна година в Техническия университет

...
Днес беше открита новата академична учебна година в Техническия университет
Коментари Харесай

Откриха новата учебна година в Техническия университет в София

Днес беше открита новата академична образователна година в Техническия университет в София. Близо 12 000 са студентите на Университета сега, а от началото на съществуването си Техническия университет е обучил над 150 000 инженери.

Ректорът на Университета проф. Георги Михов сподели през днешния ден в словото си, че образователното заведение е получило най-високата оценка давана до момента от Агенцията по акредитация - 9, 56. Каза и, че на пазара на труда се търсят от ден на ден инженери.

На откриването на новата образователна година участваха и двама от някогашните ученици на Университета - ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и вицепремиерът Валери Симеонов.

Цвета Караянчева, ръководител на Народно събрание: Вие сте постъпили вярно, когато сте избрали Техническия университет, дерзайте, учете, събирайте с цялостни шепи опита, който ви дават вашите преподаватели и се реализирайте в родината си.
Валери Симеонов, вицепремиер: Българската стопанска система работи, създава и дай Боже, да продължава да работи и създава, когато вие се включите в нея. Но има потребност от инженери, има потребност от вас. Искам да приключа със следното - това е мястото, не сте сбъркали.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР