Днес беше даден официалният старт на проект BG05M9OP001-1.051-001 Подобряване достъпа

...
Днес беше даден официалният старт на проект BG05M9OP001-1.051-001 Подобряване достъпа
Коментари Харесай

АИКБ в нова битка със сивата икономика и недекларирания труд

Днес беше даден формалният старт на план BG05M9OP001-1.051-001 „ Подобряване достъпа до претовареност и качеството на работните места посредством ограничение и предварителна защита на недекларираната претовареност “. Неговата цел е да развие и добави дългогодишните старания на АИКБ в битката със сивия бранш, чрез създаване и пилотно използване на политики за ограничение и предварителна защита на недекларираната претовареност и сивата стопанска система, както и посредством създаването на новаторски подходи и ограничения, които да се ползват на национално и локално ниво.

Васил Велев подписа от името на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) контракт с ръководителя на Управляващ орган на Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ Зорница Русинова за осъществяването на плана по процедура посредством асортимент на планове BG05M9OP001-051 „ Съвместни действия на обществените сътрудници “, съфинансирана от Европейския обществен фонд. Борбата с недекларирания труд и неофициалната стопанска система са измежду целите на Оперативна програма РЧР, само че също по този начин са и част от рекомендациите на Европейската комисия, отправяни към България в границите на Европейския учебен срок.

С осъществяването на плана АИКБ ще продължи своята повече от 20-годишна работа по ограничение на сивите практики, с цел да се подсигурява ефикасна конкурентна среда и да се преодолеят изкривяванията на пазара на труда. Одобрените по програмата средства ще послужат за финансиране на особено ориентирани проучвания и разбори на проявленията на сивата стопанска система при новите форми на претовареност. На тази основа ще се изготвят пилотни принадлежности и ще се усили броя на обхванатите заети в предприятията с въведени нови системи, практики и принадлежности за развиване на човешките запаси и възстановяване организацията и изискванията на труд.

Проектът съставлява взаимни дейности сред обществените сътрудници. Основен сътрудник на АИКБ ще бъде КНСБ, а асоциирани сътрудници - МТСП, ГИТ, АЗ, БСК, БТПП и КРИБ. Широкото партньорство цели да реализира по-добра акомодация на предприятията и работещите в тях, предварителна защита и намаляване на следствията от икономическото преструктуриране, изключително във връзка с новите форми на претовареност и възстановяване положението на работещите и на средата в предприятията.

За постигането на заложените резултати АИКБ е планувала осъществяването на три съществени действия:
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР