Днес Беларус разкритикува решението на Полша да затвори граничен контролно-пропускателен

...
Днес Беларус разкритикува решението на Полша да затвори граничен контролно-пропускателен
Коментари Харесай

Беларус: Затварянето на граничния пункт за Полша е катастрофално решение

Днес Беларус разкритикува решението на Полша да затвори граничен контролно-пропускателен пункт сред двете страни и го дефинира като „ пагубно “ , добавяйки, че това деяние може да докара до „ колапс “  от двете страни на границата, предава „ Агенция Ройтерс “.

Вчера Полша съобщи, базирайки се на опасения за сигурността , че ще затвори основен граничен пункт към Беларус при Бобровники, което влиза в действие от 12:00 часа локално време в петък. Това от своя страна докара до ново дъно на към този момент враждебните връзки сред двете страни. Минск разкритикува решението в четвъртък, само че отиде по-далеч в изказване в петък, наричайки хода несъизмерим и рисков . В изказване на беларуския граничен комитет, публикувано в обществените медии, се споделя:

„ Действията на полските управляващи могат да доведат до колапс от двете страни на границата. “

Полша се трансформира в основно леговище за съперниците на президента Александър Лукашенко , а Варшава се трансформира в един от най-верните поддръжници на Киев , откогато главният съдружник на Беларус Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година

След влизането в действие на затварянето единствено два от шестте съществени сухопътни пропускателни пункта по 400-километровата (249 мили) граница на двете страни ще бъдат отворени, се акцентира в изказване на граничните сили на Беларус. Посочвайки към този момент съществуващите дълги опашки на граничните пунктове, граничните сили на Беларус прибавиха:

„ Със затварянето на различен полски контролно-пропускателен пункт обстановката ще стане пагубна. “

Според тях ще се усили до китично равнище натоварването на останалите два пункта.

Минск също по този начин е на мнение, че решението е целеустремено, с цел да „ утежни в допълнение обстановката на границата и да ограничи пътуването на жителите “ .

Отношенията бяха в допълнение обтегнати в сряда, когато публицист от полски генезис беше наказан на осем години затвор от беларуски съд в развой, който Варшава твърди, че е политически стимулиран.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР