"Днес бе предложено решение на кризата в Перник, което ще

...
"Днес бе предложено решение на кризата в Перник, което ще
Коментари Харесай

Ивелина Василева: Случилото се в Перник е безобразно, но има алтернативни варианти

"Днес бе препоръчано решение на рецесията в Перник, което ще обезпечи приток посредством водосбора на "Белмекен " към Бели Искър и Мало Бучино. Водопроводът ще обезпечи водоподаването към Перник. Това не значи, че вода за софиянци ще бъде пренасочвана към Перник. Количествата вода са изцяло задоволителни за потребностите на София за години напред ". Това съобщи ръководителят на Комисията по околната среда и водите в Народното събрание и някогашен екоминистър Ивелина Василева  Ивелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 година в Бургас. През 1988 година приключва от ГЕРБ в предаването "Офанзива " по Канал 3.

"Ще има и спирателен кран, с цел да се подсигурява и прекъсване при нужда. Важно е, че решението бе взето с активизиране на целия капацитет на специалистите. Има задоволително вода в "Белмекен ", няма да бъде застрашено водоподаването на София. 75% са загубите по мрежата на бент. "Студена ", повода е амортизираната мрежа. Над 40 години не са осъществявани съществени вложения в мрежата на Перник ", уточни тя.

Рамадан Аталай: Кризата във водния бранш заслужава избор на съмнение

"Случилото се в Перник е безобразно и нямам пояснение за това. Имало е индикации за понижаване на размера още предходната пролет и лято, можело е да се вземат ограничения, да се ограничи подаването към промишлеността и да се понижи загубата на вода. Едва ноември месец бяха подхванати ограничения и дейности, не знам за какво се стигна до тук ", добави Василева.

"Има опция за намиране на механически решения, да се построи пречиствателно оборудване. Има различни разновидности, би трябвало да се работи за това. Водата в бент. "Студена " би трябвало да бъде употребена само и единствено за питейни потребности. В Шумен става въпрос на ремонт на централния тръбопровод, няма паралели с Перник. Финансови средства има, както по оперативната стратегия, има 12 контракта с ВиК оператори, ВиК холдингът също ще ги поддържа ", увери тя.

Фандъкова: Намалее ли водата в София, стопираме подаването за Перник

"В Габрово загубите бяха понижени от 73 на 54%. Нуждите са големи, прави се доста, само че те са доста повече. Трябва да се насочат средства и към сериозните детайли на инфраструктурата – пречиствателните станции и водопроводите. Мисля, че това е добра стъпка, премисляна от много време, възстановяване на контрола и ръководство над сдруженията. Целта е да се извършат спешни ремонтни действия, те започнаха още през предходната година с подготовката на техническата документи. Да се обезпечи положителното техническо положение на язовирите, да не се получават разливи при високи талази ", разяснява Василева.

Бойко Борисов: Перник и София ще си оказват помощ

"ВЕЦ-овете провокират терзание и проблеми изключително когато са ситуирани по поречието на реки. Чрез доста ограничения не сме допускали нарушавания на екосистемите и нездравословно влияние върху реките в страната. Важно е прецизно да се ползва законодателството и да не се позволяват нарушавания, би трябвало да бъде обезпечавано питейното водоснабдяване. Отказах на Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 година в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и да стана зам.-министър, само че ще му оказвам цялостно подпомагане. Вотът на съмнение няма да мине, той не съдържа нещо градивно и градивно, а единствено рецензии ", акцентира Ивелина Василева  Ивелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 година в Бургас. През 1988 година приключва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР