Днес бе последният работен ден преди парламентът да излезе в

...
Днес бе последният работен ден преди парламентът да излезе в
Коментари Харесай

От есента депутатите отиват в бившия Партиен дом

Днес бе последният работен ден преди Народното събрание да излезе в летен отпуск. Най-вероятно това ще бъде и финален ден в историческата постройка на Народното събрание.

От есента те ще би трябвало да заседават в постройката на Партийния дом, която след измененията от 10 ноември 1989 година бе предоставена за потребностите на българския парламент. Там в продължение на години течеше ремонт, с цел да бъде пригодена за пленарни съвещания.

В последния ден преди да излязат във почивка националните избраници избраха трима нови членове на Комисията за водно и енергийно контролиране. Това са Владко Владимиров, Димитър Кочков и Георги Добрев, които поставиха клетва.

Депутатите с цялостно единодушия ратифицираха съглашението, което дава право на Европейската комисия да купува ваксини против ковид от името на страните-членки на Европейския съюз.

С 91 гласа " за " бе признат на първо и второ четене Законът за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения. Целта на промените е държавните и общински лечебни заведения да получават спомагателни средства от Министерство на здравеопазването, с цел да поддържат в готовността клиники и отделения по инфекциозни заболявания за оказване на здравна помощ при епидемиологично разпространяване на заразни болести. От ГЕРБ оферират дотации да могат да получават и лечебни заведения с държавно и/или общинско присъединяване, както и всички останали, в които има инфекциозни отделения.

На първо четене мина и Законопроектът за изменение на Закона за Министерството на вътрешните работи. Той планува служителите на реда да получават заплащане, а не спомагателни почивни дни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР