Днес бе подписан договорът между „Тролейбусен транспорт“ - Враца и

...
Днес бе подписан договорът между „Тролейбусен транспорт“ - Враца и
Коментари Харесай

Тролейбусен транспорт подписа договор за 14 нови автобуса за Враца /снимки/

Днес бе подписан договорът сред „ Тролейбусен превоз “ - Враца и компанията „ ИСУБУС “ ООД, която до 3 месеца ще достави чисто нови 14 дизелови рейсове с екологичен клас Евро 6. Фирмата е предложила най-ниска цена, в размер на 2 854 474 лева без Данък добавена стойност, в оповестената социална поръчка от общинското сдружение.
Новият преносим състав ще покрие потребностите на транспортната скица както в града, по този начин и в обитаемоте места на Враца, като по този метод сдружението няма да употребява наетите и амортизирани рейсове. Модерните транспортни средства ще обзет 22-те села, кварталите „ Бистрец “ и „ Кулата “, а в града – „ Крайречен бул. “, ж.к. „ Сениче “, региона на ж.к. „ Металург “, както и Индустриалните зони.
Дизеловите рейсове – Исузу – Ситибус са с дължина от близо 10 метра, нископодови, с климатична система, вентилация, обособени места за инвалиди и дават отговор на всички европейски регламенти и наставления. В подписания контракт е планувана гаранционна поддръжка от страна на фирмата-изпълнител в границите на 2 години от датата на доставка.
Това е първата фаза от модернизирането на градския превоз на Враца, като следва избор на реализатор, който да достави 9 чисто нови тролейбуси и чисто нови 13 електробуси. Обявената поръчка за екологичните транспортни средства е с планирана стойност 21 820 000 лева без Данък добавена стойност, като безвъзмездната финансова помощ ще бъде обезпечена по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 “.
Част от съпътстващите действия по модернизиране на градския превоз на Враца включват възобновяване на контактната мрежа, закупуване на система за електронно таксуване на пасажери, слагане на електронни табели за следене на трафика по спирките, консолидиране на система за видеонаблюдение, сервизен автомобил за обслужване на контактната мрежа и други.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР