Днес бе официално открита модерна площадка за игра в монтанското

...
Днес бе официално открита модерна площадка за игра в монтанското
Коментари Харесай

Откриха нова детска площадка в село Долна Вереница

Днес бе публично открита съвременна площадка за игра в монтанското село Долна Вереница. На церемонията участва кметът на Монтана Златко Живков и на селото Ивайло Никитиев, както ипредседателят на платформа АГОРА Емилия Лисичкова.
Изграждането на площадката е финансирано с 3 хиляди лв. от фонда за поддръжка на локални начинания, обезпечен със средства на общината и на платформа АГОРА, благодарение на фондация „ Америка за България”. Още три хиляди лв. са събрани от донори. Допълнително от общинския бюджет са предоставени средства за строителството на подпорни стени към оборудването.
„ Тази година вършим 6 детски площадки - три в селата и три в града”, съобщи при откриването кметът Живков. Той благодари на всички донори, посочили отношение към децата в това красиво българско село. „ Неговите преимущества са, че е покрай регионалния център и е идеално място за умерено и прелестно летуване през ваканцията и освен тогава”, добави още Живков.
Кметът на селото Ивайло Никитиев напомни, че скоро е освежен салонът на читалището и се употребява постоянно от хората в Долна Вереница. С новата детска площадка се усъвършенстват опциите за игра и на децата, които дават живот на селото.
„ Поздравявам Ви за силата, ентусиазма и желанието да променяте образа на селото и то да става все по-приятно място за живеене “, съобщи Емилия Лисичкова. Тя пожела на хората да имат и в бъдеще доста нови начинания, които да ги сплотяват и вършат щастливи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР