Днес бе официално открит новият корпус на ЦДГ Чайка в

...
Днес бе официално открит новият корпус на ЦДГ Чайка в
Коментари Харесай

Новият корпус на ЦДГ “Чайка“ прие над 100 деца на млади семейства от „Меден рудник“

Днес бе публично открит новият корпус на ЦДГ " Чайка " в най-големия и с най-вече деца бургаски комплекс " Меден рудник ". В него са разкрити три яслени и една градинска група, общо 102 места. Лентата прерязаха кметът Димитър Николов, заместникът му Йорданка Ананиева, шефът на " Чайка " Димитрина Топалова и шефът на общинска дирекция " Образование " Веселина Таралова.

" Желая прелестно детство на новите ви ученици. Нека уроците и игрите вървят ръка за ръка в тази прелестна постройка с басейн, физкултурен салон, театрална зала и амфитеатър в двора ", сподели кметът Димитър Николов.

С инвестицията са разкрити 17 нови работни места - учители, медицински сестри и непедагогически личен състав.

Новият корпус е разграничен на три равнища - непълен партер и два надземни етажа. В частичния партер са ситуирани затрупан басейн, зала за компютърно образование, сервизни и складови пространства.

Сградата е с равнище на енергийна успеваемост C, с помощта на инсталираните чилъри и цялостната съвременна отоплителна система. На партерно равнище, директно след основния вход се намират асансьорът и физкултурният салон. Помещенията за обособените групи са решени в разнообразни цветове и оборудвани с висококачествена покъщнина.

В дворното пространство са построени чудесни детски площадки, предопределени за разнообразни възрасти, от 3 до 12 години, включващи комбинирани уреди за катерене, люшкане, пързаляне, пробождане, висене. Монтирани са люлки и клатушки на пружина, канара за равновесие, канара за катерене, които обезпечават условия за игра и възпитателни и просветителни занимания навън.

Догодина в " Меден рудник " ще отвори порти и новата еко детска градина в районния център на комплекса.

Новият корпус на ЦДГ " Чайка " е построен със средства по плана " Подобряване качеството на образованието посредством модернизиране на просветителната инфраструктура в град Бургас - І стадий ", процедура " Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020-Бургас " по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020, както и със лични средства на Община Бургас.

На днешното разкриване участваха още зам.-областният шеф Севдалина Турманова, националният представител Ася Пенева, общински съветници и шефове на други детски градини. Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Емилиян от кварталния храм " Свети Николай Чудотворец ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР