“Днес бе даден старта на разговора за актуализацията на бюджета.

...
“Днес бе даден старта на разговора за актуализацията на бюджета.
Коментари Харесай

Веска Ненчева: Преизчисляването на пенсиите ще гарантира стабилност на възрастните хора


“Днес бе даден старта на диалога за актуализацията на бюджета. Още с приемането на постоянния бюджет, който по обясними аргументи закъсня, както и с връхлитащите ни една след друга рецесии се наложи мисленето ни в посока подкрепяне на най-нуждаещите се хора. Това, което сме концентрирали като виждане е обвързвано с данъчната политика. Разбира се понижаване на Данък добавена стойност на контролираните артикули, като концепцията е посредством това понижение да стигнем до крайните консуматори. Също по този начин битката ни в годините е обвързвана и с преизчисляване на пенсиите. Работим по 4 разновидността, които можем да предложим на съдружните ни сътрудници и те да бъдат осъществени през актуализацията на бюджета.” Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Веска Ненчева в ефира на БГ он еър и добави, че социалистите ще предложат и необлагаем най-малко от 760 лева за работещите.

По думите на социалиста е извънредно мъчно, когато 4 разнообразни по идеология партии би трябвало да обединят напъните си, само че си коства щом става въпрос за общи старания в името на грижата за хората. „ Ние няма да отстъпим от нарастването на минималната работна заплата. Това е дълготрайна наша борба от предходните парламенти”, добави Ненчева и регистрира като триумф за Българска социалистическа партия това, че втората година от майчинството ще бъде с размера на минималната работна заплата.

„ При всички положения парите, които пенсионерите ще получават след преизчисляването няма да са по-малки от досегашните им пенсии, плюс коронавирус добавките. Въпроса е хората действително да усетят в джоба си поддръжката на държавата”, безапелационна бе Ненчева.

По думите й Българска социалистическа партия е поредна партия и по отношение на законопроекта за колекторските компании. „ Продължаваме с диалозите по тематиката, само че няма да е елементарно тъй като тази смяна визира милиардни интереси”, уточни още тя.

Народният представител от левицата изрази удовлетворение от обстоятелството, че със закриването на профилираните съдилища и прокуратура се поставя завършек на една порочна процедура, която по време на своето ръководство от ГЕРБ са употребявали, като бухалка против неуместните и напомни, че това е било част от предизборните задължения на социалистите.

В умозаключение Веска Ненчева дефинира тематиката за машинния и книжен избор като много значима, тъй като директно касае изборната интензивност. „ Ние бяхме тези, които държаха на машинния избор, само че след направени разбори се оказа, че огромна част от по-възрастните гласоподаватели се изплашиха от машините. Още повече, че това решение е подкрепено и от нашите Конгрес и Национален съвет”, довърши тя.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР