Днес базовото репродуктивно число е 1.369. Шести ден над 1.3.

...
Днес базовото репродуктивно число е 1.369. Шести ден над 1.3.
Коментари Харесай

Витанов: Ходете където искате, но стойте на дистанция

 Днес базовото репродуктивно число е 1.369. Шести ден над 1.3. Натоварването на здравната система е доста. Броят на дейните случаи ще пораства бързо, ще се усилват по-бързо и хоспитализациите и случаите за интензивни отделения. Това написа математикът проф.Николай Витанов в обществените мрежи.

Разпространението на болестта в страната е дифузно - всички области са с такова разпространяване. Гледам числата и се чудя какво да ви напиша. Никакви цифри, само че в Северозападна България обстановката с дифузното разпространяване по никакъв начин не е добре. То не, че София-град е цъфнала и вързала. Това, което излиза от компютрите, не ми рисува оптимистичен завършек на октомври и оптимистично начало на ноември, написа още Витанов.

Какво да се прави в тази конюнктура? Най-важното е да седите на задоволителна отдалеченост от другите. Ходете, където желаете, правете, каквото желаете, само че стойте на отдалеченост. Минимизирайте опцията някой да ви болести - стойте надалеч от места на всеобщи събирания. Като се приберете в къщи, измийте си добре ръцете. Ей такива, обикновени неща. Който желае, може и да се имунизира (ама не е задължително) Пак пиша. Спасяването на давещия се е в неговите ръце.

Пазете се, пазете си скъпата биологична благосъстоятелност, помнете, че тая пандемия ще свърши и ще ви трябват организми в положително положение за живота по-късно. Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля, приключва поста си проф. Витанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР