Днес българският треньор на ХХ век Димитър Пенев навършва 72

...
Днес българският треньор на ХХ век Димитър Пенев навършва 72
Коментари Харесай

Пената празнува 72


Днес българският треньор на ХХ век Димитър Пенев навършва 72 години. От ЦСКА поздравиха особено своята легенда и почетен президент по случай неговия рождения му ден. Чрез известие на формалния си уебсайт " алените " насочиха своите благопожелание към Пената, съобщи Sporta.bg.

Ето какво написаха от ЦСКА:

Днес своя 72-ри рожден ден чества почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев. Легендата на армейците и българския футбол играе с аления екип сред 1964 и 1977 година, като записва 329 мача и 24 гола. Като футболист на ЦСКА той печели 7 трофеи на България и 5 пъти победи с Купата на Съветската войска, а като треньор на отбора извежда армейците до 3 шампионски трофеи и 4 купи.

За националния тим на България Димитър Пенев изиграва 90 мача и вкарва 2 гола. Участник е на Световните шампионати през 1966, 1970, 1974. Като селекционер на " лъвовете " той извежда отбора до четвъртото място на Световното състезание по футбол през 1994 година в Съединени американски щати, а също по този начин води тима и при първото класиране на България на европейски финали през 1996 година. Обявен е за треньор номер 1 на XX век на страната. Награден е с медал " Стара планина " - първа степен. През 2016 година е разгласен за почетен президент на ЦСКА.

Ръководството, спортно-техническият щаб и всички чиновници на Футболен клуб ЦСКА пожелават на Димитър Пенев доста здраве, благополучие и дългоденствие.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР