Днес българският парламент посрещна официално своя 240-ти депутат и сега

...
Днес българският парламент посрещна официално своя 240-ти депутат и сега
Коментари Харесай

Елена Аксиева новото красиво, модерно и еманципирано женско присъствие в парламента

Днес българският парламент посрещна публично своя 240-ти народен представител и в този момент още веднъж е в цялостния си състав. Най-новият народен представител в Народното събрание е жена.

Това е 32-годишната Елена Аксиева. Тя бе лидер на пловдивската листа на партия "Воля " и бе определена за депутат, само че тогава се отхвърли от депутатското си място, тъй като чакаше дете.

[block]product[/block]

Сега Аксиева влиза на мястото на Нина Миткова, която подаде оставка преди време по персонални аргументи. Новата депутатка бе посрещната с възторжени възгласи от останалите депутати в залата.

След като Аксиева се закле на трибуната на Народното събрание, водачът на "Воля " Веселин Марешки й връчи голям букет под шумни овации от залата.

Какво знаем за новата дама в Народното събрание? Само за няколко часа, след стъпването си в служба, тя бе наречена мис "Парламент ", а мнозина обърнаха внимание на външния тип на Аксиева, която е някогашен фотомодел.

Самата Аксиева от дълго време към този момент не се занимава с стилната промишленост, а има стабилен мениджърски опит в софтуерна компания, икономист е по специалност и е щастливо омъжена с две деца.

 елена аксиева

Именно появяването на второто ѝ дете я отхвърля от депутатското място по време на изборите.

"Както знаете, първите месеци са най-важните за едно дете и нямаше по какъв начин да се отделя от него ", изясни през днешния ден тя и добави нови детайли към биографията си. "Семейна съм, с две деца. В момента изучавам стопанска система и от седем години работя като управител на софтуерна компания. "

Аксиева призна, че не си е представяла, че ще стигне до Народното събрание.

"Основната ми задача тук са политиките, свързани с дамите ", сподели новата депутатка. Тя добави, че неотдавна взела участие в провеждането на кръгла маса по тази тематика в Пловдив. По въпроса за Истанбулската спогодба обаче нямала мнение.

 великден
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР