Днес българският държавен глава ще има аудиенция при Нейно Величество

...
Днес българският държавен глава ще има аудиенция при Нейно Величество
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II приема президента Румен Радев

Днес българският държавен глава ще има визита при Нейно Величество Елизабет II. Президентът Радев ще бъде признат в 12.30 локално време. Очаква се аудиенцията да бъде към половин час.

Първоначално Радев ще се види с Елизабет II на четири очи и по-късно към тях се чака да се причисли брачната половинка на президента Десислава Радева. Румен Радев е четвъртият български президент, който се среща с Елизабет II, след Желю Желев, Петър Стоянов и Росен Плевнелиев.

Кралският протокол е извънредно непоколебим, освен за външния тип, само че и за държанието. Трябва да се съблюдава поверителност за диалозите, които са водени по време на аудиенцията – не се разискват персонални въпроси и остри политически въпроси.

Държавният глава е подготвил подарък на кралицата – икона на Богородица от XVIIIв.

По-късно денем президентът Румен Радев ще изнесе лекция на тематика „ Предизвикателства за сигурността пред Европа ” в най-голямата общественост за диспути на Университета в Оксфорд.

Брекзит ще бъде и измежду главните тематики, които ще засегне президента Румен Радев в лекцията си в университета в Оксфорд, която е планувана като част от продължаващото му посещаване в Обединеното кралство./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР