Днес българската прокуратура повдигна обвинение, че български министър (Александър Николов

...
Днес българската прокуратура повдигна обвинение, че български министър (Александър Николов
Коментари Харесай

ПП на амбразурата, бранят министър от кабинета „Петков“, а Слави ги жегна: Мафиот ли съм?

Днес българската прокуратура повдигна обвиняване, че български министър (Александър Николов – б.а.) е следвал наложителните инструкции на Европейската комисия. Обвинението е по сигнал на ГЕРБ, които вместо да пазят българските ползи, пазят тези на Путин и слагат под риск българския иск против Газпром, обявиха в своя позиция „ Продължаваме Промяната “.

Българската страна беше подвластна от десетилетия и цялата газова система беше в хватката на един снабдител – Газпром. България беше притисната в ъгъла и беше задушена от неналичието на опция. Цените, на които България е купувала газ през този интервал, бяха по-високи от тези на европейската борса. Въпреки основаната нервност за “хаос и съсипия в енергетиката ”, първичния потрес от прекъсването на доставките от Газпром за цяла Европа, цените се успокоиха и намалиха надалеч под тези на съветския снабдител.

По време на същото ръководство бяха открити доста аргументи да не се случва гръцката връзка за доставка на азерски газ, макар че е 3 пъти по-евтино за България. А бившето управление на Булгаргаз два пъти се отхвърли документално от правото да получава евтиния газ и действително българските семейства трябваше да заплащат разлика от стотици хиляди дневно през своите сметки за парно.

Днешната ПР акция на прокуратурата в навечерието на изборите е следващото доказателство, че е пристигнало времето, в което положителните сили с дела да се обединят, с цел да може България да разгърне цялостния си капацитет на заслужено общество, в което всеки е свободен да реализира фантазиите си, гласи още.

Слави Трифонов захапа Политическа партия

Лидерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов употребява по традиция обществените мрежи и се включи по тематиката, като захапа Политическа партия.

„ А, по този начин! И Кирил Петков, и „ Продължаваме промяната ” излязоха доскоро, след мен, в отбрана на Александър Николов – някогашен министър на енергетиката от квотата на “Има подобен народ “ (факт, който доста медии комфортно пропускат). От техните думи доскоро излиза наяве, безапелационно, че министър Александър Николов, който е министър на „ ИТН “, е от „ положителните сили “.

Той посочи, че министърът на енергетиката Александър Николов е негов избор и негово предопределение и акцентира, че е постъпил вярно.

„ Добър човек “, от „ положителните сили “, е мой избор за толкоз значим пост, което значи, че и аз съм „ добър човек “, от „ положителните сили “. Почвам да се комплицирам. Един ден съм “лош ” и съм „ мафиот “, на другия ден съм „ добър “ и съм от „ положителните сили “. Кой съм аз? Така приказва човек, на който всеки ден му изнасят разнообразни тези. Днес му изнася едно и приказва едно, на следващия ден му изнася друго и приказва друго.

А аз съм сигурен, че и в живота, и в политиката би трябвало да си кардинален “, в умозаключение написа Трифонов.

Предисторията

Прокуратурата повдигна обвиняване на някогашния енергиен министър Александър Николов, обвързвано с доставките на газ. Заедно с него са разследвани някогашният изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “ Людмил Йоцов и зам.-министърът на енергетиката Данаил Николов.

Обвиненията са длъжностни закононарушения за над 88 млн. лева Става дума за дейностите на държавното управление, с които бе отказано заплащане за доставки на съветски газ в рубли предходната пролет.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР