Днес Българската асоциация по хемофилия отбелязва Световния ден на хемофилията

...
Днес Българската асоциация по хемофилия отбелязва Световния ден на хемофилията
Коментари Харесай

Днес е Световният ден на хората с хемофилия

Днес Българската асоциация по хемофилия отбелязва Световния ден на хемофилията с кръгла маса на тематика „ Ортопедични увреждания и лекуване на пациентите с хемофилия в България “. А в събота ( 21 април 2018) асоциацията за 3-та поредна година кани всички да се включат във Велопоход „ Заедно “ в поддръжка на хората с хемофилия. Социално-спортното събитие започва тъкмо в 11:00 ч. по едно и също време в 4-те най-големи града у нас – София, Пловдив, Варна и Бургас и ще премине под патронажа на Датското посолство в София и Министерство на Здравеопазването.

Велопоход в поддръжка на хората с хемофилия

Вижте по какъв начин посланикът на Дания у нас се включи в обществената акция „ Споделянето е мощ! “



Н. Пр. Сьорен Якобсен е формален патрон на тазгодишната акция и ще се причисли към Велопоход „ Заедно “ в град София!

По случай Световния ден на хемофилията – 17 април, Българска асоциация по хемофилия приканва всички да включат алена светлина във вечерта на 17-ти в символ на съпричастност към хората с вродени нарушавания в кръвосъсирването.

Присъединете се към Велопоход „ Заедно “ на 21 април в София, Пловдив, Варна и Бургас в поддръжката на хората с хемофилия! Стартът е тъкмо в 11ч.

Хемофилията е наследствено генетично заболяване от групата на вродените нарушавания на кръвосъсирването е.

В резултат на това кръвоизливите са по-продължителни при пострадване, елементарно се появяват е синини, има повишен риск от кръвоизливи във вътрешните органи, в мозъка, в ставите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР