Днес аз съм една горда украинка“. Така започва призивът на

...
Днес аз съм една горда украинка“. Така започва призивът на
Коментари Харесай

Мила Кунис, която събра над 35 милиона долара за украинските бежанци

„ Днес аз съм една горда украинка “. Така стартира апелът на американската актриса Мила Кунис в платформата за набиране на средства Gofundme, с която тя и брачният партньор й Аштън Кътчър събраха над 35 милиона $. Самите артисти подариха 3 милиона от своите спестявания.

Събраните пари отиват за организациите Flexport и Airbnb, които оказват помощ надлежно с изпращане на филантропична помощ и настаняване за бежанците от Украйна в Полша, Румъния, Унгария, Словакия и Молдова. Броят на украинците, принудени да изоставен домовете си след началото на войната надмина 10 милиона.

„ Украинците са горди и смели хора, които заслужават нашата помощ в този миг. Тази несправедлива офанзива против Украйна и човечеството като цяло е унищожителна и украинският народ има потребност от нашата поддръжка “, написа още Кунис. Украйна е родната й страна и въпреки към този момент да е американска гражданка, тя споделя, че е извънредно съпричастна към страданието, породено от съветската инвазия.

Милена Марковна Кунис е родена на 14 август 1983 година в Чернивци – град в Съветския съюз. Днес се намира в югозападна Украйна и към момента не е обиден от военни дейности, само че приютява огромен брой изселени поданици от други области на страната. Родителите на Кунис са от еврейски генезис и са оживели през Холокоста. Тя израства, говорейки на съветски език вкъщи.

През 1991 година когато Мила е единствено на 7 години, цялото семейство отпътува за Лос Анджелис. Те идват в Калифорния с 250 $. Родителите й споделят, че са емигрирали, тъй като не виждали бъдеще за двете си деца в Съветския съюз.

През първата си година в Съединени американски щати Кунис среща мъчно се интегрира, тъй като не приказва британски.

„ Аз не разбирах културата. Не разбирах хората. Не разбирах езика. Представете си да си кьорав и ням на седемгодишна възраст. Такова беше възприятието като се преместихме в Щатите “, споделя тя в изявление за Лос Анджелис Таймс.

Все отново Мила бързо преодолява езиковата преграда и след по-малко от 2 години стартира нейната детска актьорска кариера. Първо взе участие в реклами, по-късно телевизионни серии и даже филми.

През 1998 година Кунис е определена за ролята на Джаки в ситкома „ Шеметни години “ (That ‘70s Show), в който остава за всички 8 сезона. Още на този кастинг се демонстрира нейната безапелационна увереност, когато тя излъгва за възрастта си. Условията са били всички артисти да имат 18 години, поради което Мила споделя, че „ ще ги навърши “, само че не споделя по кое време. Тогава тя е на 14. Следващото й огромно присъединяване е в анимационните серии Family Guy, с които също остава ангажирана близо десетилетие.

В огромните кино продукции Кунис пробива с ролята си в номинирания за Оскар „ Черният лебед “, където си партнира с Натали Портман. През 2011 година взима основната женска роля във кино лентата „ По другарски “ (Friends with benefits). Другите й известни участия са в „ Тед “ (2012), „ Оз: Великият и Могъщият “ (2013), „ Пътят на Юпитер “ (2015), „ Палави Мамчета “ (2016).

Има номинация за Златен глобус и няколко номинации на Актьорската колегия за ролята си в „ Черния лебед “, както и има няколко оценки за комедийните си функции.

През 2015 година Мила Кунис се омъжва за американския артист Аштън Кътчър, с който имат две деца. Те са деятели за битката против световното стопляне и живеят в устойчива плантация в Бевърли Хилс. Съпругът й е и неин сътрудник в самодейността за събиране на средства за бежанците от Украйна.

Двамата споделят, че са наясно, че даренията няма да решат украинската рецесия, само че оказват помощ както могат най-добре.

„ Нашите групови старания ще обезпечат по-меко приземяване за толкоз доста хора, до момента в който те се движат напред в своето нестабилно бъдеще ", споделя Кунис.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР